Σε άριστο κλίμα οι συνομιλίες Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων για τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο

Ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες επαφές των δύο αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, του Γερμανού Γεργκ Κλάιν και του Ιταλού Τζόρτζιο Λάτσιο, με τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι Έλληνες επιτελείς του ΓΕΕΘΑ του ΓΕΝ και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για τη ροή των προσφύγων -τα σημεία εκκίνησής τους και τον αριθμό τους-, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με το υπό διαμόρφωση επιχειρησιακό σχέδιο της Μόνιμης Ναυτικής νατοϊκής δύναμης Μεσογείου (SNMG2) που έχει ως αποστολή τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές μεταναστών και προσφύγων.

Οι συνομιλίες του Γερμανού τακτικού διοικητή της SNMG2 υποναυάρχου Γεργκ Κλάιν και του διευθυντή του επιτελείου του νατοϊκού στρατηγείου (Maritime Command) στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας -στο οποίο υπάγεται η SNMG2- Ιταλού υποναυάρχου Τζόρτζιο Λάτσιο με τους Έλληνες επιτελείς διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές.

Ως μια «πολύ περίπλοκη θαλάσσια περιοχή, μια πολύ ευαίσθητη περιοχή», περιέγραψε το Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Μπόρις Ναντ.

Ο κ. Ναντ επανέλαβε ότι η Συμμαχία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να προσφέρει μια πλατφόρμα, η οποία θα διευκολύνει τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας και την Frontex να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την δράση των διακινητών και διευκρίνισε ότι θα αναμιχθεί σε επιχείρηση διάσωσης μόνο στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση της έκτακτης ανάγκης.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η προετοιμασία της επιχείρησης θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος