Σχολείο Ζαμπέτα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γονείς – Δεν είναι έτοιμες οι αίθουσες να υποδεχθούν τα παιδιά (video)

Array

Εκτός σχολικών αιθουσών παραμένουν οι ενενήντα μαθητές και δάσκαλοι του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω μετά την έξωση που τους έκαναν οι ιδιοκτήτες του κτηρίου. Για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μίλησε στην ΕΡΤ η διευθύντρια του «σχολείου του Ζαμπέτα», Ελένη Λόζου, η οποία κατήγγειλε ότι οι εργατες που βρίσκονται εντός του χώρου ξήλασαν τις πόρτες και έχουν πρόσβαση στα γραφεία όπου φυλάσσεται στο σχολικό αρχείο.

«Σήμερα δεν θα γίνει μάθημα ούτε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, ούτε όμως και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έχει αποφασιστεί η μεταστέγαση των παιδιών» δήλωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος που βρέθηκε στο χώρο της κινητοποίησης το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου. Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το 14ο Δημοτικό Σχολείο όπου θα μετεγκατασταθούν προσωρινά, καταγγέλλοντας την προβληματική κατάσταση που βιώνουν.

«Είμαστε έξω από το 14ο σχολείο. Με εντολή του διευθυντή εκπαίδευσης μετεστεγαστήκαμε εδώ διότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Το σχολείο μας είναι κλειδωμένο και ξηλωμένο. Χθες άρχισαν οι ιδιοκτήτες ή δεν ξέρω ποιος και ξήλωσαν πόρτες και παράθυρα έτσι ώστε να αχρηστευτούν οι αίθουσες. Αφαίρεσαν και θρανία από μέσα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η κ. Λόζου.

Καθυστερεί η απαλλοτρίωση του κτηρίου

Όντας ιδιαίτερα προβληματισμένη με την κατάσταση που διαιωνίζεται, ανέφερε ότι αναρωτιέται τι θα γίνει με την περιουσία του σχολείου και τα πολύτιμα αρχεία: «Αναρωτιέμαι ιδιαίτερα για τα αρχεία του σχολείου που έχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσα και στα οποία πλέον έχει πρόσβαση κάποιος άλλος».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, σήμερα δε θα γίνει μάθημα. «Οι γονείς και του 14ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου είναι αρνητικοί διαμαρτύρονται, κάνουν αποχή από τα μαθήματα, άλλωστε δεν είναι έτοιμες οι αίθουσες για να υποδεχθούν τα παιδιά» αποκάλυψε η εκπαιδευτικός.

«Έχουν γίνει ενέργειες για τη διαδικασία απαλλοτρίωσης. Δεν ξέρω ποιοι κωλυσιέργησαν, που υπήρξε το πρόβλημα για να προχωρήσει το θέμα. Τώρα ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει η απαλλοτρίωση και θα μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω στο σχολείο μας» πρόσθεσε.  Ένα ζητούμενο, που όπως παραδέχτηκε, δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει σύντομα καθώς «αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα δράσουν οι υπηρεσίες και πόσο μπορεί πια το ελληνικό κράτος να κατανικήσει τη γραφειοκρατία και να προχωρήσει».

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος | Συνδέσεις

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος