Με προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία — Πόσα θετικά τεστ δηλώθηκαν

Μετά από μία εβδομάδα με σχολεία κλειστά λόγω κακοκαιρίας, οι μαθητές προσήλθαν και πάλι στις τάξεις τους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα τους αναγκαίους ελέγχους, ώστε η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες να γίνει με ασφάλεια. Δηλώθηκαν μάλιστα 6.948 θετικά self test μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ έγιναν περίπου 500.000 test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 29.000 τμήματα. Στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, το κουδούνι άργησε να χτυπήσει, ενώ οι γονείς που πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο, εμφανίστηκαν ανήσυχοι καθώς βρήκαν τα συνεργεία να κάνουν εργασίες.

Τα κλαδιά που αιωρούνταν στα δέντρα και το παγωμένο νερό από τα χιόνια που λιώνουν δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό για την ασφάλεια των παιδιών. Ανησυχία προκαλεί και το πεσμένο στέγαστρο από τα χιόνια, που οδηγεί στις τουαλέτες, στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής. “Το στέγαστρο το διαπιστώσαμε χθες δεν κρίναμε ότι ήταν σοβαρό για να μην ανοίξει το σχολείο” τόνισε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Κλειστά θα παραμείνουν στο δήμο Αγίας Παρασκευής το 2ο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής λόγω κτηριακών προβλημάτων. Κλειστό θα παραμείνει επίσης το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.

Δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο στο Δήμο Βιλίων και συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Ερυθρών λόγω παγετού που ενδέχεται να δυσκολέψει την μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Και στην Νέα Μάκρη δύο δημοτικά σχολεία επίσης άργησαν να ανοίξουν μέχρι να απομακρυνθούν κλαδιά δέντρων που έσπασαν από το χιονιά.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Βάσω Τζανακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος