Το σχέδιο για «ασφαλή» Χριστούγεννα (video)

Ενίσχυση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων κατά του Covid αποφάσισε η Αστυνομία, εν όψει των εορτών. Στόχος, να περιοριστεί ή να καθυστερήσει η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι ένστολοι που θα διατεθούν για την αστυνόμευση της πρωτεύουσας υπολογίζονται σε 10.000. Αριθμός αυξημένος κατά 2.500 συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Έλεγχοι θα γίνονται και από 300 υπαλλήλους της Εθνική Αρχής Διαφάνειας. Θα είναι επιφορτισμένοι όχι μόνο με ελέγχους Covid αλλά και για την αντιμετώπιση κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών που αυξάνονται τις ημέρες των εορτών.

Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρίσκονται η εστίαση, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα όπως επίσης τα λιμάνια και οι σταθμοί των τρένων.

Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού & τον αριθμό ατόμων που συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους.

Την Τρίτη 21/12 θα γίνει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη χωρίς να αναμένονται επιπρόσθετα μέτρα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος