Σάμος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Προληπτική εκκένωση δύο χωριών – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Μέσα σε βαρύ κλίμα από την πτώση του ελικοπτέρου, τους δύο νεκρούς, τους δύο διασωθέντες, μάχονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες, για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι ισχυροί άνεμοι και κυρίως κατά διαστήματα οι πολύ δυνατές ριπές αέρα, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ με τον ερχομό της νύχτας έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Θα είναι μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους, και όσους μάχονται για να περιορίσουν τις φλόγες.

Η φωτιά έχει πάρει πορεία προς τα χωριά Λιμνιώνα και Παλαιοχώρι και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωσή τους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις με 15 οχήματα και 49 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής

Να σημειώσουμε ότι οι άνεμοι που πνέουν σήμερα στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ και κατεύθυνσης βορειοδυτικής κάτι που καθιστά πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης αλλά και πιο επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτεμάχιο στην περιοχή του Μαραθοκάμπου.

Τον συντονισμό της κατάσβεσης έχει ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης. Στο σημείο βρίσκονται επίσης η Διοικήτρια της ΠΥ Ν. Σάμου Σταυρούλα Μπονέ και ο Διοικητής της ΠΥ Σάμου Γιώργος Μιαούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος