Σ. Τσαντίρης για το θάνατο της Μαλένας: Οι δύο εκδορές δεν επιβεβαιώνουν την ασφυξία – Ευθύνες και από ιατροδικαστές (video)

Για το που οδηγούν τα στοιχεία για το θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είχε το θλιβερό καθήκον να  επανεξετάσει την υπόθεση θανάτου της Μαλένας.

«Δυο μεμονωμένες εκδορές δεν μπορούν να οδηγήσουν στη διάγνωση της ασφυξίας, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με ειδικά ευρήματα» σχολίασε ο κ. Τσαντίρης το σκίτσο που δημοσίευσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την περίπτωση του ασφυκτικού θανάτου της Μαλένας.

«Ίσως στα παιδιά δεν είναι εύκολο να φανούν όλα. Υπό το πρίσμα όμως ότι ο θάνατος του ενός παιδιού αποδείχθηκε ότι οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και υπάρχει φερόμενος κατηγορούμενος, οι αρμόδιοι εξετάζουν εγκληματική ενέργεια», επισήμανε ο ιατροδικαστής.

Απαντώντας για το αν έγιναν λάθη στις ιατροδικαστικές έκθεση των πρώτων παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα είπε ότι «έγινε μια ορθή ιατροδικαστική έκθεση, ανεξαρτήτου του ότι εγώ δεν συμφώνησα με το συμπέρασμα. Χαρακτήρισα το θάνατο ως αδιευκρίνιστο ενώ η άλλη διάγνωση ήταν ηπατική ανεπάρκεια. Όλα αυτά θα κριθούν ακόμα και αν έχω και εγώ κάποια ευθύνη και σε ποιο βαθμό. Πρώτα, όμως, πρέπει να περιμένουμε τους αρμόδιους ιατροδικαστές, τον κ. Καρακούκη και τον κ. Καλογριά που θα μας πούνε ποια είναι τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου».

Και όπως σχολίασε ο ιατροδικαστής, ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα θα διδάσκεται στην ιατροδικαστική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος