Κακοκαιρία: Παρέλυσε η Σκύρος – Συναγερμός στην Εύβοια – Έρευνες για 2 αγνοούμενους στη Χαλκιδική

Δυνατές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες. Θα μπορούσε να είναι μια μέρα περί τα τέλη Οκτωβρίου, ήταν όμως η εικόνα του τελευταίου 24ώρου, καταμεσής του καλοκαιριού. Θεσσαλία, Εύβοια και Σποράδες βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της ραγδαίας μεταβολής του καιρού.

Επιχείρηση εντοπισμού δύο αγνοούμενων που κολυμπούσαν το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα. Για τον εντοπισμό τους επιχειρούν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ψαροκάικο και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Μέχρι στιγμής εντόπισαν τον έναν αγνοούμενο από τους τρεις συνολικά.

Περισσότερο με κανάλια, παρά με δρόμους έμοιαζε ο οδικός ιστός της πόλης του Ρεθύμνου. Οι τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα πεζοδρόμια αδυνατώντας να περάσουν από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη. Μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 60 χιλιοστά βροχής, δημιουργώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος.

Στη Σκιάθο η κακοκαιρία βρήκε τους τουρίστες στις παραλίες. Φορώντας αδιάβροχα προσπάθησαν να προφυλαχθούν από τη δυνατή βροχή στο τουριστικό κέντρο. Πολλοί μαζεύτηκαν κάτω από ομπρέλες και υπόστεγα, ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έκαναν ότι μπορούσαν για να απομακρύνουν τα νερά από τις εισόδους.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Σκύρο. Ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Έχει καταστραφεί γέφυρα που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του νησιού, πλημμύρισαν παραλιακές κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμοι. Νωρίτερα, υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από την παραλία του Πεύκου.

Ήταν στην παραλία του Πεύκου, βρήκαν καταφύγιο σε μια ταβέρνα και 4 ώρες αργότερα μπορέσαμε και τους απεγκλωβίσαμε. Με μηχανήματα έργου. Η κατάσταση είναι δύσκολη, κάνουμε ό,τι μπορούμε” τόνισε ο Δήμαρχος.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό και στα παράλια της Λάρισας. Ο υδράργυρος πήρε την κατιούσα, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η έντονη βροχόπτωση φούσκωσε τα ρέματα που κατεβαίνουν σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα.

Στη Σιάτιστα η Πυροσβεστική επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κι ένα φροντιστήριο της πόλης. Με δυσκολία διεξαγόταν επί ώρες κυκλοφορία στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης.

Χείμαρροι κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού στα Λιμενάρια και τον Ποτό της Θάσου. Κατεγράφησαν περιορισμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και τον αιγιαλό των δύο περιοχών, ενώ πλημμύρισαν τα υπόγεια δύο ξενοδοχείων και ενός σπιτιού.

Υπό το φόβο μιας δύσκολης νύχτας, οι κάτοικοι στο Αχλάδι και την Αγία Άννα της Εύβοιας οχυρώνουν τις περιουσίες τους, ενώ άλλοι έφτιαξαν ξύλινο γεφύρι για να περνούν στο κανάλι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν την Κυριακή.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Μαρία Σταθοπούλου, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Τασούλα Κρητικού, Μίνα Μαυρογιάννη, Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος