Κεντρική Μακεδονία: Η κακοκαιρία έφερε το Φθινόπωρο στη μέση του καλοκαιριού

Καμένα ξύλα, σπασμένα κεραμίδια, είναι ό, τι απέμεινε από τον κεραυνό που έπεσε στη στέγη σπιτιού στη Λάρισα. Οι ιδιοκτήτες, με την συνδρομή συγγενών και φίλων, μάζεψαν και πέταξαν τα καμένα ξύλα, ακόμη και τον μεταλλικό σκελετό κρεβατιού που καταστράφηκε, αξιολογώντας τη ζημία που έγινε.

Ώρες μετά την πτώση του κεραυνού, ακόμη υπήρχαν σημεία στην στέγη που κάπνιζαν. Η πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε, έσπευσε άμεσα στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η κακοκαιρία που έφερε το Φθινόπωρο στη μέση του καλοκαιριού, προκάλεσε αρκετά προβλήματα ιδιαιτέρα στην Κεντρική Μακεδονία, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί την Παρασκευή, συνολικά 380 κλήσεις ως επί το πλείστον για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, όπως στην οδό Αγίου Δημητρίου. Από τους δυνατούς ανέμους, ένα δέντρο κατέληξε σε διερχόμενο ΙΧ. Ο οδηγός του δεν τραυματίστηκε.

Κεραυνοί, ισχυροί άνεμοι και μεγάλα ύψη βροχής, έπεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια, παρασύροντας κάδους σκουπιδιών, ενώ ρέματα, όπως αυτό στη Σοφούλη, από το νερό της βροχής φούσκωσαν επικίνδυνα χωρίς ευτυχώς να υπερχειλίσουν. Ακόμη, από τις διαδοχικές καταιγίδες, σημειώθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης στη Σιάτιστα, έφτασαν για να μετατρέψουν σε ποτάμια τους δρόμους. Η πυροσβεστική επενέβη μάλιστα για την απομάκρυνση φερτών υλικών από δρόμους, για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων. Στα Σέρβια, σε δρόμο που είναι υπό κατασκευή, φορτηγάκι έπεσε σε λακκούβα.
Η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει από αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου, δίνοντας τη θέση της στην ηλιοφάνεια και στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, ΜΙΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος