“Πονοκέφαλος” τα κορονοπάρτι – Μέσω διαδικτύου κλείνονται τα ραντεβού σε σπίτια και μπαρ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν υπαίθρια πάρτι στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τον κίνδυνο διασποράς του ιού, φαινόμενα συνωστισμού για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν στην παραλιακή του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ κορονοπάρτι δεν έλειψαν και από την Πάτρα.

Πάνω από 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ σε δύο σημεία στην παραλία της Πάτρας. Τα πάρτι είχαν διοργανωθεί μέσω διαδικτύου, με dj και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αποστάσεις και μάσκες. Κυρίως νέοι διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες

Αντίστοιχη εικόνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκατοντάδες νέοι διασκέδασαν στην παραλιακή του Ηρακλείου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού.

“Δεν είναι ακόμα η περίοδος για τέτοιες συγκεντρώσεις χωρίς μέτρα, σε σύντομο χρονικό θα επανεξεταστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική στην εστίαση” επισημαίνει ο Δημήτρης Παρασκευής Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα καθιερωμένα πλέον πάρτι στο Αριστοτέλειο.

“Το πρόβλημα είναι η συγκέντρωση, άρα η παραβίαση του νόμου για τα υγειονομικά μέτρα, για αυτή την παραβίαση δεν εντελλόμεθα να κάνουμε κάτι, ενημερώνουμε συνεχώς τις αρμόδιες αρχές” δήλωσε ο Νίκος Παπαϊωάννου Πρύτανης του ΑΠΘ

“Όταν η Πρυτανεία και οι ιδιωτικές εταιρίες security δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων, η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και όχι την Ελληνική Αστυνομία” απαντά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολυπληθή πάρτι θα αποφεύγονται οι επεμβάσεις της αστυνομίας και θα γίνονται προληπτικές δράσεις όπως με τις πλατείες.

Πάρτι όμως γίνονται και σε σπίτια, ταράτσες αλλά και μπαρ με τα ραντεβού να κλείνονται σε αρκετές περιπτώσεις μέσω διαδικτύου.

“Μακάρι οι νέοι που παρτάρουν να δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό για τον εμβολιασμό τους” ήταν το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη.

Τα τελευταία δύο Σάββατα στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 25% στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε σύγκριση με τον μέσο όρο του τελευταίου τριμήνου σύμφωνα με το Κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Αθανασία Σταμοπούλου, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος