“Ηνίοχος 22”: Συμβολική πτήση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη

Συμβολική πτήση σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών άνωθεν του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου 2022.

Η πτήση έγινε στο πλαίσιο της Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 22», που διεξάγεται από την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022.

Στο Σχηματισμό των 8 αεροσκαφών συμμετείχαν 2 F-4, 2 F-16 και 1 Mirage 2000-5 από την Ελλάδα, 1 F-18 και 1 F-15 από τις ΗΠΑ και 1 TORNADO από την Ιταλία.

Η διεξαγωγή της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» παράλληλα με τις Ασκήσεις «ΩΡΙΩΝ 22» και «ΛΑΙΛΑΨ 1/22», η διάδραση μεταξύ των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και Ειδικών Μονάδων των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός μέσων και προσωπικού ξένων Χωρών συμπεριλαμβανομένων 2 Αεροπλανοφόρων καθιστούν την εν λόγω συνδυασμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μοναδική στο είδος της, και καταδεικνύουν το υψηλό επίπεδο συνεργειών που παρέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου της Χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

“Ηνίοχος 22”: Συμβολική πτήση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη

“Ηνίοχος 22”: Συμβολική πτήση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος