Πυροβολισμός 16χρονου: Άνοιξε η Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού

Array

Σοβαρά επεισόδια από Ρομά ξέσπασαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στον απόηχο της αιματηρής καταδίωξης της Δευτέρας στα Διαβατά, όπου αστυνομικός πυροβόλησε 16χρονο Ρομά.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας. Ο αυτοκινητόδρομος είχε κλείσει νωρίτερα, λόγω διαμαρτυρίας ατόμων για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην οδό Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Περίπου 100 άτομα άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα στην περιοχή. Ένας από αυτούς πυροβόλησε με καραμπίνα κατά των αστυνομικών.

Νωρίτερα πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Επεισόδια με Ρομά προκλήθηκαν και στην Αττική, κοντά στο Νομισματοκοπείο.

Περίπου 30-40 άτομα βγήκαν από καταυλισμό, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έκλεισαν το τμήμα καθόδου της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Αυτήν την ώρα έχει δοθεί στην κυκλοφορία η κάθοδος της λεωφόρουμε την κίνηση όμως να παραμένει επιβαρυμένη.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό που φέρεται χθες να πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Ο κατηγορούμενος αρνείται πως είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ η οικογένεια του παιδιού κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση.

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος