Επεισόδια με Ρομά στη Μεσογείων για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ (video)

Array

Επεισόδια με Ρομά, που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, προκλήθηκαν κοντά στο Νομισματοκοπείο.

Περίπου 30-40 άτομα βγήκαν από καταυλισμό, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έκλεισαν το τμήμα καθόδου της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Αυτήν την ώρα έχει δοθεί στην κυκλοφορία η κάθοδος της λεωφόρουμε την κίνηση όμως να παραμένει επιβαρυμένη.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας. Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΓΑΔΑ, οι Ρομά επιτέθηκαν στις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, πετώντας τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου συγκεντρώθηκαν συγγενείς του 16χρονου, αλλά και αλληλέγγυοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση επισκέφθηκε το μεσημέρι ο δικηγόρος της οικογένειας.

Επεισόδια με Ρομά στη Μεσογείων για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ (video)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, υπήρξε πετροπόλεμος, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους συγκεντρωμένους πιο ψηλά προς την Εγνατία Οδό. Η ένταση κορυφώθηκε όταν έφτασε ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον ανήλικο Ρομά ύστερα από καταδίωξη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Στη ΜΕΘ ο 16χρονος

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της Υγείας του 16χρονο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε ο πατέρας του 16χρονου. Ο πρώτος εξέφρασε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του νεαρού. «Η πολιτεία είναι εδώ να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί σε ό,τι χρειάζεται η οικογένεια», σημείωσε.

Ο κατηγορούμενος αρνείται πως είχε πρόθεση να σκοτώσει, η οικογένεια του παιδιού κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση.

Βίντεο: FB / Πυρκαγιά Ενημέρωση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος