ΠτΔ: Συνάντηση με τον Έντι Ράμα – Συζητήθηκε η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας και Αλβανίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτικής της Αλβανίας.

Το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, με το κλίμα να είναι πολύ καλό μεταξύ των δύο πολιτικών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αθήνα από το χθες το βράδυ για τα εγκαίνια της ατομικής του έκθεσης ζωγραφική στο Ζάππειο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτικής της Αλβανίας και όλων των δυτικών Βαλκανίων, εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα επίλυσης των θαλασσίων ζωνών. Αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά που είχε η ελληνική μειονότητα στις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας και στην συμβολή των Αλβανών που ζουν στη χώρα μας. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Φρύσσα ο Έντι Ράμα ήταν ιδιαίτερα συναινετικός στο θέμα των θαλασσίων ζωνων.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Αλβανό πρωθυπουργό

Τη συμβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Edi Rama, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Αθήνα. Ο κ. Τασούλας τόνισε ακόμη ότι σπουδαία γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες είναι η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και η κοινότητα των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα. Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που είχε η χώρα μας από την 40χρονη ένταξή της στην Ε.Ε.

ΠτΔ: Συνάντηση με τον Έντι Ράμα – Συζητήθηκε η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας και Αλβανίας


Ο Αλβανός πρωθυπουργός κ. Edi Rama, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη συνεχή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος της Βουλής, με την ευκαιρία και της παγκόσμιας μέρας ποίησης χάρισε στον κ. Rama μια γαλλόφωνη έκδοση με ποιήματα των Γιώργου Σεφέρη και Κώστα Καβάφη, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να σημειώνει την αγάπη του για την ποίηση του Καβάφη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος