Προβλήματα ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο της Αττικής

Επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στη βόρεια Αττική, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Οι βλάβες προκάλεσαν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς και σύντομες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής αλλά και μέσης τάσης του δικτύου που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι τροφοδοτούν τις περιοχές Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια και Κηφισιά, οι οποίες μετά τις βλάβες τροφοδοτούνταν από εναλλακτικές διαδρομές από τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης και Αχαρνών.

Την ίδια ώρα, προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν και περιοχές της Δυτικής Αθήνας, οι οποίες έμειναν χωρίς ρεύμα για 1-2 ώρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ζημιά έχει αποκασταθεί αν και συνεχίζονται οι μεταπτώσεις στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Βαρυμπόμπη-Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Ίλιον-Πετρούπολη και Περιστέρι, όπου νωρίτερα τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο γραμμές Μέσης Τάσης.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται και στα νησιά Κω-Κάλυμνο, όπου για την Τετάρτη προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση, διάρκειας έως 1,5 ώρα ανά περιοχή, στο διάστημα από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Τα προβλήματα εκεί οφείλονται στον περιορισμό της απόδοσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών.

Σε έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι, υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ωρών.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης και το προσωπικό όλων των αρμόδιων φορέων βρίσκονται «σε επιφυλακή» και δίνουν «μάχη υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος