Προβλήματα αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Άριελ» – Κακιά Σκάλα: Στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α

Array

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στην Κατερίνη, τα Τέμπη και τη Σκόπελο αλλά και πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη, άφησε πίσω της η κακοκαιρία Άριελ.  Βράχος που αποκολλήθηκε, στην απόκρημνη περιοχή της Κακιάς Σκάλας, κατέληξε στο οδόστρωμα στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Αμέσως με εντολή της Τροχαίας εξετράπη η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο Μεγάρων προς την Παλαιά Εθνική Οδό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα, το οποίο σταδιακά αποκαταστάθηκε.  Από τα έως τώρα στοιχεία, για την κατολίσθηση των βράχων ευθύνεται η καταρρακτώδης βροχόπτωση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α. ‘Ετσι, αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων μετά την εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα που εφαρμόστηκε από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Σαρωτικοί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη. Κορμοί και κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα, ενώ πολλά σημεία της πόλης γέμισαν σκουπίδια. Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τέμπη, μετατρέποντας τους δρόμους σε… ποτάμια. Στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Τεμπών, όπως τα Μεσάγκαλα και την Κουλούρα, το νερό κάλυψε μεγάλο μέρος των δρόμων. Όλο το παραλιακό μέτωπο της Πιερίας, από Πλαταμώνα μέχρι και την παραλία της Κατερίνης, πλημμύρισε. Στην Σκόπελο, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν ενώ κλειστά παρέμειναν όλα τα σχολεία. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση, έχει καταστραφεί όλο το αγροτικό οδικό δίκτυο

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε από χθες βράδυ, έως σήμερα το απόγευμα, 163 κλήσεις. Από αυτές, οι 104 σημειώθηκαν στην Πιερία, και 33 στην Θεσσαλονίκη.

Κακοκαιρία και στη Λήμνο για 10 συνεχόμενες ώρες, ενώ μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στον Απόστολο Μαγγηριάδη και στον «Επίλογο» τόνισε την αξία του προειδοποιητικού μηνύματος 112.

«Ήδη ξεκινήσαμε με μια ομάδα μετεωρολόγων που θα παρακολουθούμε το φαινόμενο στη διάρκειά του, έστω και με τα εργαλεία που έχουμε, τα μοντέλα, το ευρωπαϊκό, το αμερικάνικο, όπως λέγονται, για να μπορέσουμε ακριβώς να ανταποκριθούμε στο πώς, στο πού θα δώσουμε το 112 και στο που δεν θα το δώσουμε» ανέφερε.

Η κακοκαιρία Άριελ έχει ήδη αρχίσει να εξασθενεί.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Ζώης Κακκαβάς, Λία Χριστάρα, Μάνια Γκουσιάρη, Ειρηνη Βασάλου, Δήμητρα Σέκη

Σχετικό Άρθρο: Κακοκαιρία Άριελ: «Άνοιξε» το οδόστρωμα στον Πλαταμώνα Πιερίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος