Κατολίσθηση – Κακιά Σκάλα: Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α. – Βίντεο της «Ολυμπίας Οδού»

Array

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α. ‘Ετσι, αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων μετά την εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα που εφαρμόστηκε από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της«Ολυμπίας οδού» τοποθετήθηκαν πρόχειρα τσιμεντένια διαζώματα, ενώ η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το «ξεσκάρωμα» (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου.

Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η περιοχή αποκόλλησης και η διαδρομή που ακολούθησε ο βράχος και η δραστηριότητα των αλπινιστών. Το σημείο της πτώσης, βρίσκεται εκτός των ορίων του Έργου στην κορυφή της βραχώδους περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».

Η «Ολυμπία Οδός» παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή. Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «από την πρώτη στιγμή, οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο».

Τι εργασίες γίνονται τώρα

Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να συλλεχθεί όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. “Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με τα αίτια, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος