Πρωτομαγιά: Στην πλ. Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

Αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και τα συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και το εργατικό κέντρο Αθήνας – ΕΚΑ καλούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως: «Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Δευτέρα 1η Μαΐου, στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Εργατικών Κέντρων, συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη. Μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη».

Δείτε όλη την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Πρωτομαγιά: Στην πλ. Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

H AΔΕΔΥ που καλεί μαζί με τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, αναφέρει μεταξύ άλλων (δείτε όλη την ανακοίνωση): «Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται.

Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Πρωτομαγιά: Στην πλ. Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

To ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα στις 11πμ και σε ανακοίνωσή του (διαβάστε το πλήρες κείμενο) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η 1η ΜΑΗ ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, τη βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας. Δηλαδή τη συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και την αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων που ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο παραδίδοντας στους παραγωγούς του φτώχεια και εξαθλίωση.

Πρωτομαγιά: Στην πλ. Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

Είναι ανάγκη να ηττηθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα αδικίας, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό που δε διορθώνεται, δε μπορεί να εξανθρωπιστεί. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η υποταγή της ζωής μας στα κέρδη τους, μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρνει για την εργατική τάξη, για τους λαούς όλου του κόσμου».

H OENΓΕ καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Πρωτομαγιά: Στην πλ. Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος