Πρωταθλητής στα ρεκόρ και στο twitter o Mίλτος Τεντόγλου – Το ευχαριστώ στον κόσμο και το τρολάρισμα στην IAAF

Σαν άλλος… εξολοθρευτής των ρεκόρ ο Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής στο άλμα εις μήκος το είπε και το έκανε. Μετά την αδικαιολόγητη ακύρωση του ρεκόρ των 8,40 μ. που πέτυχε για παράτυπα καρφιά στα παπούτσια του, ο Τεντόγλου είπε το « i’ll be back» και το έκανε. Φορώντας έναν άλλο χρωματισμό, του ίδιου μοντέλου παπουτσιού που είναι κατάλληλο για άλματα εις μήκος «πέταξε» χθες, λίγες ώρες μετά την ακύρωση, στο 8,41 μ., σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Εκτός από την κατάρριψη του ρεκόρ και την σκόνη που άφησε στο σκάμα, ο Έλληνας αθλητής έδειξε ταυτόχρονα ότι δεν πτοείται από τις unfair πρακτικές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Η νέα κορυφαία επίδοση των 8,41 μ. στο άλμα εις μήκος αλλά και το τρολάρισμα στα social media του αθλητή έγινε trend στο Τwitter, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και ταυτόχρονα να κατακρίνει την ΙΑΑF.

Το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου έφτασε να γίνει πρώτο trend στο «ελληνικό» Twitter με τον ίδιο τον αθλητή σε στόρι του στο Instagram να ευχαριστεί τους Έλληνες για τη στήριξη που του παρείχαν μετά την ακατανόητη απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Έλληνες, είστε οι μεγαλύτεροι παίχτουρες σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστών πολύ για την υποστήριξη και τα epic σχόλια» ήταν το μήνυμά του προς τους συμπατριώτες τους. Ταυτόχρονα, με την ανάρτησή του έστειλε και «συστημένο» γράμμα στους τυπολάτρες της IAAF γράφοντας στα αγγλικά: Κανέναν αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερο από αυτό που συνέβη σήμερα. Τόσοι σπουδαίοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους τόσο πολύ. Είσαστε σαν οικογένειά για μένα»

Απάντησε εντός αγωνιστικού χώρου

Για την ιστορία, ο χρυσός Ολυμπιονίκης είχε κάνει έκανε 8,40μ. σε μίτινγκ στο Τόρουν ανεβαίνοντας στην 1η θέση για το 2023. Μετά τον αγώνα του, οι τεχνικοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και τελικά ακύρωσαν την επίδοσή του.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στο Instagram, αντέδρασε και απευθυνόμενος στην ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε για αυτή την άδικη, όπως θεωρεί, απόφαση. Ο Μίλτος Τεντόγλου δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, συγκρίνοντας το παπούτσι που φόρεσε στον αγώνα και δεν επιτρεπόταν, και το άλλο που επιτρέπεται κανονικά, διευκρινίζοντας πως είναι απλά τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εστίασαν στο γεγονός ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί στην οργισμένη ανάρτησή του για την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. όταν είχε γράψει «δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω». Δείτε το εντυπωσιακό άλμα του 25χρονου Έλληνα αθλητή που έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι μακράν ο σταθερότερος και αποτελεσματικότερος άλτης του κόσμου και πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του ανακόψει την ξέφρενη πορεία.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος