Πρόστιμα 29.250 ευρώ για μη χρήση μάσκας και sms την πρώτη ημέρα του lockdown

Πρώτη μέρα ισχύος του lockdown το Σάββατο κι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 78 περιπτώσεις, συνολικού ύψους 29.250 ευρώ κυρίως για μη χρήση μάσκας και μη αποστολή SMS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Σάββατο, 07.11.2020, πρώτη ημέρα ισχύος των νέων μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, τα στελέχη των αρμόδιων Αρχών Ελέγχου για την επιτήρηση των μέτρων διενήργησαν ελέγχους συμμόρφωσης σε ολόκληρη την επικράτεια σύμφωνα με τον κεντρικό επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα συνολικού ύψους 29.250€ κυρίως για μη χρήση μάσκας και SMS. Σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκε σε αντίστοιχες επιχειρήσεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.

Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι έλεγχοι σε ΜΦΗ, ΚΥΕ (take away, delivery και drive through), καταστήματα τροφίμων και Λαϊκές αγορές.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και των λοιπών στοιχείων που συλλέγονται από τις ελεγκτικές αρχές με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος