Προειδοποίηση ειδικών: Προσοχή – Επικίνδυνα τα τεχνάσματα για αρνητικά rapid test – Ποτέ αντισηπτικό στη μύτη (video)

Στην επικίνδυνη πρακτική της χρήσης αντισηπτικού στη μύτη ως “κόλπο” για την εξασφάλιση ενός αρνητικού rapid test αναφέρθηκε ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος, κλινικός φαρμακολόγος. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο τόνισε πως δεν είναι αποτελεσματικό αντιθέτως κρύβει κινδύνους. “Πολλές φορές τα αντισηπτικά εισπνεόμενα μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε άτομα αλλεργικά καθώς και σε ευαίσθητα άτομα που πάσχουν από κάποια βρογχίτιδα ή και άσθμα. Αποτελεί πολύ επικίνδυνη τακτική αυτός ο τρόπος παράκαμψης του τεστ κορονοϊού”, προειδοποίησε.

“Το μήνυμα είναι ότι για να βρεθεί λύση αντιμετώπισης της πανδημίας θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Μόνο πρόβλημα και σύγχυση δημιουργούν όσοι εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να βγουν αρνητικά τα rapid test, που τα ακούν και οι υπόλοιποι αρνητές και σκέφτονται ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεφύγουν από τον έλεγχο” τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Βαλτάς Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όσον αφορά σε υποτιθέμενη διεύρυνση του μέτρου των rapid test σε όλους τους κλειστούς χώρους, ο κ. Σπαντιδέας απάντησε πως  “Δεν πρέπει να εξισώνουμε τις δυνατότητες που πρέπει να έχει ένας εμβολισμένος με έναν ανεμβολίαστο. Βιώνουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων ατόμων και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Στο πως θα πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 55 και 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα και σε συγκεκριμένες περιοχές που δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν”. Και πρότεινε “να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισής τους. Να αναπτύξουμε σχέδιο προσέγγισής τους στο σπίτι”

Από την πλευρά του ο Απόστολος Βαλτάς  όσον αφορά στα rapid test επεσήμανε πως “για μένα έπρεπε να το πληρώσει και περισσότερο ο ανεμβολίαστος για να εξαναγκαστεί να πάει και να εμβολιαστεί, ενώ επεσήμανε πως ο κόσμος δεν αντέχει το δεκάρικο για το rapid test.

Εμβολιασμός για την γρίπη

Έως και προχθές είχαν συνταγογραφηθεί 2.424.000 συνταγές αντιγριπικών εμβολίων και είχαν εκτελεστεί 2.000.035 από τα φαρμακεία, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. “Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος έχει μπερδευτεί – και είναι τεράστιο λάθος – στο πότε θα κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της γρίπης. Και επισήμανε ότι “ακόμη και την ίδια μέρα μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί με τα δύο εμβόλια, αρκεί να είναι σε δύο διαφορετικά μέρη του σώματός του”. Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να γίνει σίγουρα έως το τέλος Νοεμβρίου” υπογράμμισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος