Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων: Μας λυπεί που δημόσια προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα σύνορά μας

Array

Για τον καθημερινό αγώνα που κάνουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, αλλά και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους διακινητές μεταναστών μίλησε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων.

«Καθημερινά γίνεται αυτό. Μπορεί στο φως της δημοσιότητας να βγήκε η υπόθεση των 38 αλλά εδώ και μήνες η Τουρκία ακολουθεί την τακτική να αφήνει μετανάστες σε διάφορες νησίδες. Γίνεται ο προσδιορισμός, αν είναι ελληνική η τουρκική η νησίδα και μετά επιχειρούμε» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Χαρελάς.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «οι μεταναστευτικές πιέσεις σε όλο το εύρος του Έβρου είναι έντονες. Τα κυκλώματα σε πάρα πολλά σημεία στα σύνορά μας με την Τουρκία προσπαθούν να μας περάσουν μετανάστες και εμείς, από τη μεριά μας, προσπαθούμε να τους αποτρέψουμε».

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων: Μας λυπεί που δημόσια προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα σύνορά μας

Και όπως είπε είναι ένας αγώνας συνεχόμενος: «Το ξέραμε ότι θα περάσουμε ένα δύσκολο μεταναστευτικό καλοκαίρι και αυτό που σήμερα ζούμε».

Σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση για το εάν οι 38 μετανάστες που αφέθηκαν για μέρες σε νησίδα στον Έβρο ήταν σε ελληνικό ή τουρκικό έδαφος ο κ. Χαρελάς ανέφερε: «Με λυπεί ιδιαίτερα ό,τι σήμερα μιλάμε δημόσια για τον προσδιορισμό των συνόρων μας με την Τουρκία. Αυτό έχει πολλές προεκτάσεις».

Σύμφωνα με πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων δεν μπορεί να ξεκινήσει αλληλογραφία με το Κτηματολόγιο για το ποια είναι η δική μας έκταση και ποια δεν είναι . «Οι αρμόδιες υπήρεσίες του στρατού είναι αρμόδιες για τα σύνορα. Αλίμονο αν ο Στρατός δεν γνωρίζει τι είναι ελληνικό ή τι δεν είναι. Πίσω από τα σύνορα υπάρχουν ελληνικά στρατόπεδα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πώς επηρεάζουν η ξηρασία το καλοκαίρι την στάθμη των υδάτων στα φυσικά μας σύνορα με την Τουρκία, τον ποταμό Έβρο.

«Έχει πέσει η στάθμη του ποταμού και είναι πολύ πιο προσβάσιμος ο ποταμός. Είναι αυξημένες οι μεταναστευτικές πιέσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων διευκρινίζοντας ότι τα σύνορά μας με την Τουρκία στον Έβρο είναι απόσταση ανάλογη με την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος