Πώς υποδέχτηκε ο κόσμος τους νέους σταθμούς του Μετρό – Η ΕΡΤ στα «Μανιάτικα» του Πειραιά (video)

Array

Από χθες, Δευτέρα (10/10), ξεκίνησε η λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό της Αθήνας και η ΕΡΤ με την ρεπόρτερ Μαίρη Σκανδάλη βρέθηκε σταν σταθμό «Μανιάτικα» του Πειραιά, ο οποίος βάφτηκε στα κίτρινα προκαλώντας ποικίλα σχόλια στους Πειραιώτες.

«Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που έρχονται από το πρωί» ανέφερε η δημοσιογράφος τονίζοντας ότι γύρω από τους τρεις σταθμούς που εγκαινιάστηκαν χθες παρατηρείται, όπως ήταν αναμενόμενο, πρόβλημα με το πάρκινγκ. Θέμα που είχε αναδείξει πρόσφατα στον αέρα της ΕΡΤ και ο δήμαρχος της πόλης του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Κατεβαίνοντας τις κυλιόμενες σκάλες του νέου σταθμού του Μετρό που αποτελεί τμήμα της γραμμής 3, συνομίλησε με επιβάτες Έλληνες και τουρίστες παρουσιάζοντας τις πρώτες εικόνες από το εντυπωσιακό εσωτερικό του.

Πώς υποδέχτηκε ο κόσμος τους νέους σταθμούς του Μετρό – Η ΕΡΤ στα «Μανιάτικα» του Πειραιά (video)

Με τη λειτουργία και νέων σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο», προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Όσοι επιβάτες το επιχείρησαν διαπίστωσαν ότι συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Πώς υποδέχτηκε ο κόσμος τους νέους σταθμούς του Μετρό – Η ΕΡΤ στα «Μανιάτικα» του Πειραιά (video)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου τέθηκε σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που στοχεύει στη διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό.

Οι επιβάτες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες για τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ.(www.stasy.gr).

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος