Πώς στήνονται τα «κορονοπάρτι» – «Ενημερώνονται από στόμα σε στόμα» (video)

Εν κρυπτώ στήνονται τα «κορονοπάρτυ» που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές, με τους συμμετέχοντες να ενημερώνονται «από στόμα σε στόμα» και να αποφεύγουν να αναρτούν στα social media τα σχέδιά τους, ούτως ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί.

Στην ΕΡΤ μίλησαν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μουσικής, οι οποίοι αποκάλυψαν τον τρόπο που στήνονται τα κρυφά πάρτι.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο dj και ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας Γιώργος Απέργης, τα πάρτυ αυτά γίνονται σε σπίτια είτε σε μαγαζιά «που δεν βγαίνουν παραέξω», ενώ τα περισσότερα διοργανώνονται τελευταία στιγμή, «από στόμα σε στόμα».

«Η μουσική είναι μία ανάταση και οι νέοι βρίσκουν ένα εναλλακτικό τρόπο να αντιδράσουν, ρισκάροντας εν μέρει», λέει ο ίδιος.

Ηράκλειο Κρήτης: Το αδιαχώρητο στην παραλιακή

Συμμετέχοντες σε πάρτι στο Ηράκλειο της Κρήτης περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην παραλιακή. «Εγώ δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο, όλοι είναι χωρίς μάσκες, αποστάσεις, και θυμίζει την κατάσταση προ κορονοιού», λέει συμμετέχων.

Πάντως, πέρα από τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους, αρκετά ιδιωτικά πάρτι πραγματοποιούνται σε σπίτια, βίλες αλλά και καταστήματα. Τα ραντεβού φέρονται να κλείνονται τις περισσότερες φορές πάλι «από στόμα σε στόμα».

Όπως υποστηρίζουν όσοι συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι, η κόπωση και η παρατεταμένη καραντίνα έχει «φέρει τους νέους στα όρια τους».

Ανησυχία προκαλεί η «έκρηξη» αυτών των πάρτι το τελευταίο διάστημα, ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για το «χτίσιμο» της ανοσίας με «όπλα» τους εμβολιασμούς και τα self test.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές τέτοιων πάρτι τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ οι συμμετέχοντες με 300 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος