Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες (video)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Νέα Σμύρνη αργά το απόγευμα της Τρίτης στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας, στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή. H ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική καθώς έπεσαν δεκάδες μολότοφ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός στο κεφάλι και άλλοι τρεις ελαφρά.
Η αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις.

Ένας αστυνομικός από την ομάδα ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε την ώρα που περνούσε με τη μηχανή του πολύ κοντά στο συγκεντρωμένο πλήθος. Διαδηλωτές τον έριξαν από τη μηχανή και άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός έχει τις αισθήσεις του και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, σύμφωνα με τους γιατρούς. Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των αστυνομικών.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες (video)
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νεαροί με κουκούλες που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με ρίψη χημικών και τη χρήση της “αύρας”.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες (video)
EUROKINISSI

Οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα,  πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους.
Ακολούθησε πετροπόλεμος και ανθρωποκυνηγητό στα στενά γύρω από το αστυνομικό τμήμα και την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως επί της Ελ. Βενιζέλου και της Νικολάου Πλαστήρα, ενώ οδομαχίες σημειώθηκαν στους γύρω δρόμους.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες (video)
EUROKINISSI

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι τα επεισόδια δημιούργησαν περίπου 400 κουκουλοφόροι που βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα, ενώ στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της Κυριακής, συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα και στην πορεία 3.000 άτομα.

“Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού” επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν και το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, κυρίως στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, όπου νεαροί άναψαν φωτιές, ενώ αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες (video)
EUROKINISSI

Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα στην περιοχή, ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Κάτοικοι της περιοχής, μαθητές, φορείς, οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες (video)
EUROKINISSI

Ισχυρότατη ήταν η αστυνομική παρουσία, με συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ που μετέφερε εικόνα στα κεντρικά της, ενώ δρακόντεια μέτρα είχαν ληφθεί γύρω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκε σάκος με μπουκάλια γεμάτα εύφλεκτο υλικό.

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες (video)

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι έχουν κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις βόμβες μολότοφ, ενώ στη διαδήλωση συμμετείχαν και άτομα με μπετόβεργες.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Νίκος Καπόγλης, Ελίνα Κολύβα, Δήμητρα Σέκη, Μάριος Κωνσταντινίδης 

Διαβάστε ακόμη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος