Εξεταστική Επιτροπή για παρακολουθήσεις: Καταθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Array

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις καταθέτει από τις 10:30 ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να συνδέσει θεσμικά ζητήματα για τη λειτουργία της ΕΥΠ με την προσωπική του υπόθεση παρακολούθησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες,  αναμένεται να καταγγείλει το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν δέχθηκε να έρθουν μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση, τη συχνή επίκληση του απορρήτου από συγκεκριμένους μάρτυρες, αλλά και να επιμείνει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα αναμένεται να τονίσει ότι απαιτουνται ριζικές θεσμικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας στην κατεύθυνση που υπέδειξε χθες το κόμμα του με την κατάθεση τριών τροπολογιών.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι απαξιώνει το έργο της Εξεταστικής σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τις τροπολογίες που κατέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας ότι με δική του πρόταση συγκλήθηκε η επιτροπή.

Στο μεταξύ, για καθιέρωση πρόσθετων δικλίδων ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Ευρωπαία επίτροπο για θέματα διαφάνειας, εν μέσω νέας αντιπαράθεσης που προκαλεί το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Σε καμία περίπτωση οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως προβληματική χώρα σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν θεωρούμε ότι τα ζητήματα Δημοκρατίας είναι ζητήματα πολυτελείας» τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μια μέρα μετά τη συνάντηση του Α. Τσίπρα στις Βρυξέλλες με τη Βέρα Γιούροβα όπου εξέφρασε την έντονη, ανησυχία του, για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, όπως ανέφερε.

«Το γεγονός ότι σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζεται, σε αυτά τα ζητήματα, σαν την Πολωνία και την Ουγγαρία, είναι κάτι που μας θλίβει και μας προσβάλλει» υπογράμμισε.

Πηγή: ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη,  Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος