Υπόθεση Παρακολουθήσεων: Στην εξεταστική ο Ανδρουλάκης την Παρασκευή – Τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ για ΕΥΠ και ΑΔΑΕ (video)

Array

Την Παρασκευή καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, μια μέρα πριν καταθέσει στην Εξεταστική ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟK κατέθεσε τρεις τροπολογίες, που αφορούν την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ. «Πριν κλείσει η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές» σημειώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι απαξιώνει το έργο της εξεταστικής σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τις τροπολογίες που κατέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας ότι με δική του πρόταση συγκλήθηκε η επιτροπή.

Στο μεταξύ, για καθιέρωση πρόσθετων δικλίδων ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Ευρωπαία επίτροπο για θέματα διαφάνειας, εν μέσω νέας αντιπαράθεσης που προκαλεί το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Σε καμία περίπτωση οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως προβληματική χώρα σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν θεωρούμε ότι τα ζητήματα Δημοκρατίας είναι ζητήματα πολυτελείας» τονίζει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μια μέρα μετά τη συνάντηση του Α. Τσίπρα στις Βρυξέλλες με τη Βέρα Γιούροβα όπου εξέφρασε την έντονη, ανησυχία του, για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, όπως ανέφερε. «Το γεγονός ότι σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζεται, σε αυτά τα ζητήματα, σαν την Πολωνία και την Ουγγαρία, είναι κάτι που μας θλίβει και μας προσβάλλει» υπογράμμισε.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος