Yπόθεση παρακολουθήσεων: Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους (video)

Array

Τη δέσμευσή της στην πλήρη αποσαφήνιση της υπόθεσης παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και της βελτίωσης της θεσμικής λειτουργίας της ΕΥΠ δηλώνει η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν θα μείνει καμία σκιά στο ζήτημα και όπως θα γίνει ό,τι προβλέπεται θεσμικά και για το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και της υπόθεσης γενικότερα, είτε από την εξεταστική είτε από την Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής είτε από τη Δικαιοσύνη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάνει λόγο για επιχείρηση κουκουλώματος, κλιμάκιο του κόμματος με την Όλγα Γεροβασίλη και το Χρήστο Σπίρτζη, μεταβαίνει το απόγευμα στην ΕΥΠ έχοντας ζητήσει συνάντηση με τον νέο διοικητή κ. Δεμίρη, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους. Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο.

Oι αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι».

Προσπάθεια συγκάλυψης στη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση, όλα στο φως λένε, πρέπει να αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, και ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν εντολή. Ζητεί να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εξεταστική και πρώτος ο πρωθυπουργός να απαντήσει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι χωρίς να έχει αυταπάτες για τα αποτελέσματα των εξεταστικών, θα συμβάλλει ώστε να αναδειχθούν τα πραγματικά στοιχεία αλλά και το σκοτεινό, όπως το χαρακτηρίζουν νομοθετικό πλαίσιο και ο μηχανισμός παρακολουθήσεων που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα σε συνεργασία με την ΕΕ.

Πυρά εξαπέλυσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης: «Το χειροκρότημα που εισέπραξε ο κ. Μητσοτάκης από τους βουλευτές τους ήταν αποχαιρετιστήριο, καθώς όλοι κοιτούν πλέον στην μετά τον Μητσοτάκη εποχή».

Μιλώντας στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Ό,τι θεσμικά προβλέπεται και μπορεί να γίνει στο πλαίσιο λειτουργίας και της ΕΥΠ και της υπόθεσης αυτής είτε από εξεταστική επιτροπή, είτε από θεσμών και διαφάνειας, είτε από ελληνική δικαιοσύνη μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι η κυβέρνηση θα συμβάλλει. Είμαστε εδώ για να μην μείνει καμία σκιά αλλά και για να προκύψουν προτάσεις».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5 FM» δήλωσε για το δημοσίευμα περί καταστροφής αρχείων αρχείων στην ΕΥΠ): «είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο το μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη» ΚΑΤ Ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ανέφερε ότι: «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες έχουν θορυβηθεί. Λυπηρό και προβληματικό ότι η ΝΔ δήλωσε “παρών” το οποίο εκλαμβάνεται ως “απών”, και μάλλον δήλωσε απούσα από την προσπάθεια να πέσει άπλετο φως» .

Η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ1, επισήμανε: «Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του αντιδραστικού πλαισίου, με βάση το οποίο παρακολουθούνται οι πάντες και δεν εξαιρείται κανείς».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: ΣΥΡΙΖΑ – παρακολουθήσεις: Ζητά απαντήσεις για «επιχείρηση κουκούλωμα» – Επίσκεψη αντιπροσωπείας το απόγευμα στην ΕΥΠ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος