ΣΥΡΙΖΑ – παρακολουθήσεις: Ζητά απαντήσεις για «επιχείρηση κουκούλωμα» – Επίσκεψη αντιπροσωπείας το απόγευμα στην ΕΥΠ

Array

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι, «σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους» και «όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι».

«Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και σχολιάζει πως «Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία».

Στις 17:00 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μεταβεί στην ΕΥΠ για συνάντηση με τον διοικητή της, Θεμιστοκλή Δεμίρη, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πηγές, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπό την γραμματέα της ΚΟ και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, ζήτησε άμεση συνάντηση με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, «για εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος