Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Η στάση των κομμάτων

Array

Υπέρ της ψήφισης ένταξης στο Βόρειο Ατλαντικό Σύμφωνο της Σουηδίας και Φινλανδίας θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον αρμόδιο εισηγητή του Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος άσκησε παράλληλα κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι έχει επιλέξει να είναι αμερικανικότερος των Αμερικανών, σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

Ωστόσο, επανέλαβε την καταδίκη του κόμματος του στην ρωσική εισβολή και την ανάγκη αλληλεγγύης της χώρας μας, ως μια ήπια δύναμη στην Ουκρανία.

Υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας και Φινλανδίας θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, που χαρακτήρισε αναγκαστική επιλογή, πράξη Άμυνας την ενέργεια αυτή των δύο υποψηφίων κρατών.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το Σύμφωνο Κύρωσης Ένταξης την Σουηδίας και Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, σύμφωνα με τον εισηγητή του στη Βουλή Νικόλαο Παπαστρατη,ο οποίος ασκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων κάνοντας λόγο για ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και της Ευρώπης με την Ρωσία.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος