Βουλή – Επιτροπή Θεσμών: Ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων για τις παρακολουθήσεις

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετριτής, ενώ έχουν προσκληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εποπτεύουσα της ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Δεδομένων OTE GLOBE Αναστάσιος Σύρμαλης, ο υποδιευθυντή Systems Security & Cyber – Resilience Ομίλου OTE Ευάγγελος Λεμονιάς, ο Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ Κωνσταντίνος Μέγας, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind Πέτρος Κρόγκος και η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νομικός Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδος Μαρία Σκάγκου.

Η συνεδρίαση γίνεται με εφαρμογή της διαδικασίας της πλήρους μυστικότητας σύμφωνα με το άρθρο 43Α παρ. 2 που ορίζει ότι η Επιτροπή δύναται να καλεί «σε ακρόαση τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού. Οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Η Επιτροπή μπορεί να δημοσιοποιεί το πόρισμα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν της, την υποχρέωση τήρησης του απορρήτου»

Η συνεδρίαση διεξάγεται μετά το κοινό αίτημα που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ βάσει της δυνατότητας που παρέχει στο άρθρο 41Α παρ. 4 του ΚτΒ και ορίζει ότι τα 2/5 των μελών της Επιτροπής μπορούν να ζητούν τη διεξαγωγή συνεδριάσεων ακρόασης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος