Τριαντόπουλος: Αναπαράγετε σενάρια που απέχουν από την πραγματικότητα

Κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, ξέσπασε το πρωί στη Βουλή.

Παίρνοντας το λόγο, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Τριαντόπουλος έκανε λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα και μια ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, η οποία τον έχει σημαδέψει. “Οι περισσότεροι από εσάς τις αντιπολίτευσης δεν έχετε εικόνα από τις στιγμές αυτές. Κάθε μου αναφορά γίνεται με απόλυτο σεβασμό στα θύματα τους συγγενείς, την κοινωνία. Απαντούμε στον πόνο, στεκόμαστε με ταπεινότητα, σεμνότητα και σκυμμένο κεφάλι. Όχι όμως απέναντι στη συκοφάντηση και τη λάσπη” τόνισε.

Χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας, κορύφωση πολιτικής εκμετάλλευσης με στόχο την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να στήσει ένα αφήγημα συγκάλυψης όταν όλα έχουν προχωρήσει με ρυθμούς που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. “Για όσους βιάστηκαν να πουν ότι κρύβομαι, είναι προσωπική μου επιλογή να απαντώ θεσμικά. Επέλεξα να μην τροφοδοτω διαρκώς την σενάριολόγια κάποιων που εργαλειοποιούν τον πόνο” είπε.

Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου είναι αβάσιμοι και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος, τονίζοντας ότι οι ενέργειες καθορίστικαν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. “Κάποιοι ανακινείτε και αναπαράγετε σενάρια που απέχουν από την πραγματικότητα. Επισκέφθηκα και επισκεπτόμουν την Λάρισα για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας. Παρά το γεγονός ότι ήμουν συγκλονισμένος έπρεπε να ανταποκριθώ σε μια σειρά από πρωτόγνωρα ζητήματα” σημείωσε.

Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σας” σχολίασε ο κ. Καλαματιανός διαβάζοντας δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου σε Μέσα ενημέρωσης, για το ζήτημα της αποκατάστατης της περιοχής. “Ο κ. Αγοραστός σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει σας είχε εμπλέξει προσωπικά. Υπάρχει καταγγελία ότι μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος. Οπότε τι ακριβώς ήταν η αποκατάσταση για την οποία μιλήσατε στα κανάλια;” ρώτησε.

Αναφέρετε δυο, τρεις λέξεις από 15λεπτες συνεντεύξεις. Ο ρόλος μου περιλάμβανε και την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Μετέφερα πληροφορίες από αρμόδιους φορείς. Υπάρχει κάποιο στοιχείο που να με συνδέει; Κάνετε κοπτοραπτικη, η οποία τροφοδοτεί το αφήγημα σας. Σε ότι αφορά το ζήτημα της διαμόρφωσης του χώρους αποφάσισαν όπως οι ίδιοι έκριναν. Προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους. Εσείς λέτε ότι δούλευαν για αν κρύψουν κάτι. Τι; Αυτό δεν μας το έχετε πει” απάντησε ο υφυπουργός.

Δεν είναι λέξεις είναι δήλωσή σας αυτούσια. Ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής σας έχει διαψεύσει για την επιχωμάτωση. Θα πάτε ο ίδιος στην Δικαιοσύνη;” ρώτησε με τη σειρά του ο κ. Καλαματιανός για να πάρει την απάντηση: “Στο συντονιστικό συμμετείχαν επιχειρησιακά στελέχη που αποφάσισαν τη διαμόρφωση του χώρου“.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος