Βουλή: Επανεκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα στη θέση του προέδρου με 249 ψήφους

Με 249 ψήφους επανεξελεγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Της συνεδρίασης προήδρευσε ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ανακοίνωσε τις επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Τον Κωνσταντίνο Τασούλα υπερψήφισαν για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών». Συνολικά έλαβε 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών». Ο κ. Κακλαμάνης ανήγγειλε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και κάλεσε τον νέο πρόεδρο της Βουλής στο βήμα από όπου εκφώνησε λόγο προς τους «300». H συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη διαδικασία εκλογής  αντιπροέδρων.

Ο αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην Βουλή, είχε γνωστοποιήσει ότι προτείνει για την θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Για τις θέσεις Ά, ΄Β και ΄Γ αντιπροέδρων προτείνει τους κ.κ Πλακιωτάκη, Γεωργαντά και Μπούρα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνθηκε στους βουλευτές για την 8ετή πορεία του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής, τα προηγούμενα χρόνια.

«Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος. Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της ΝΔ γιατί τον πρότεινε τρεις φορές, ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα Κωνσταντίνο Μπαγιώκο. Ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής κ. Περηφάνου όλο το πολιτικό προσωπικό, το ένστολο προσωπικό, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο πρόσωπο των πολιτικών αρχηγών ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του της προηγούμενης βουλής, για την «απίστευτη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του». 

Εκλογή αντιπροέδρου

Λίγη ώρα μετά, η Ολομέλεια της Βουλής συνήλθε εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την θέση της αντιπροέδρου θα προτείνει την Ολγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Από πλευράς του το ΚΚΕ θα προτείνει τον Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση προτείνει την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Βιλιάρδου και οι Σπαρτιάτες αυτή του Πέτρου Δημητριάδη. Η Νίκη προτείνει τον Γιώργο Αποστολάκη και η Πλεύση Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος