Βολές Φλαμπουράρη προς ΝΔ για παρεμπόδιση της επένδυσης στο Ελληνικό

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αιχμή την επένδυση του Ελληνικού, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι το υπουργείο Πολιτισμού σκοπεύει να κηρύξει την περιοχή «αρχαιολογικό χώρο», προκαλώντας εμπλοκή στη διαδικασία.

Το υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε ότι η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην επένδυση ούτε στρέφεται εναντίον της.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κατηγόρησε τη ΝΔ για συσκότιση της αλήθειας και παρεμπόδιση της επένδυσης στο Ελληνικό υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για αντιπολιτευτική τακτική, η οποία εκδηλώνεται μετά την επιτυχία της τελικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επενδυτές.

Ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι του Ελληνικού αναφέρονται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί και είναι προσδιορισμένοι. Επίσης στη σύμβαση αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα.

«Η επικαιροποίηση, λοιπόν, είναι αναγκαία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης», σημείωσε με δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα, υπογραμμίζοντας πως ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, όπως τα διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τη ΝΔ, επιδιώκουν να φέρουν προσκόμματα στην επένδυση.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος