Βολές από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο θέμα της κακοκαιρίας

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα της κακοκαιρίας εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για «επιτελικό χάος» και «μπάχαλο» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, ο κ. Πέτσας κατηγορεί τον επίσης εξαφανισμένο περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ο κ. Στυλιανίδης προτείνει να κλείσει η μισή χώρα για μία προαναγγελθείσα εδώ και δέκα μέρες κακοκαιρία και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, κ. Ρωμανός, ειρωνεύεται μαθητές που είδαν το κοντέινερ που έκαναν μάθημα να πλημμυρίζει, όπως άλλωστε και δεκάδες πανεπιστήμια», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «το επιτελικό χάος και το ρεζίλι του lockdown διά πάσα νόσο εναλλάσσονται με εσωτερικές φαγωμάρες και εριστικές ειρωνείες στους πολίτες. Σε ακόμα μία δοκιμασία το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται όχι μόνο μπάχαλο αλλά και ταλαιπωρία για την κοινωνία».

Η κακοκαιρία «Μπάλλος», που πλήττει από χθες ολόκληρη τη χώρα, ανέδειξε πλήρως τις διαχρονικές αδυναμίες της Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ο Γιώργος Καμίνης από το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν μπορεί σε κάθε φυσική καταστροφή να παραλύει η χώρα και η κυβέρνηση να επικαλείται τα θεία ή να μας υπενθυμίζει ως απλός παρατηρητής πόσο πρωτοφανής είναι η κάθε καταστροφή» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον REAL FM για τις πλημμύρες, υπογράμμισε ότι είναι ανύπαρκτη η θωράκιση από τα καιρικά φαινόμενα και ότι τα έργα δεν γίνονται διότι δεν είναι επιλέξιμα από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε, διότι δεν έχουν υψηλή κερδοφορία. Τόνισε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα.

Η Ελληνική Λύση, με παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Εμμανουήλ Φράγκου Φραγκούλη, ζητάει ενημέρωση για την απώλεια 5,84 δισ. ευρώ την περίοδο 2014 – 2020 από την Ελλάδα μαζί με κονδύλια που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα.

Το ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για «στρατηγική των εκκενώσεων» και «συνήθεια που έγινε λατρεία για τη Μητσοτάκης Α.Ε.».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος