Β. Κεχαγιά: Ζητάμε διπλές εκλογές γιατί θεωρούμε ότι μια σειρά από σκάνδαλα επιβάλλουν στην κυβέρνηση να μπει ξανά στο «ζύγι»

Σύνοψη
  • Η κυβέρνηση επαίρεται για το 41%. Εμείς θεωρούμε, βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις, ότι έχει μεγάλη πτώση και κάμψη και θέλουμε να απαντήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα ο ελληνικός λαός.

«Ζητάμε διπλές εκλογές το Ιούνιο και γενικά εκλογές, το αίτημα θα είναι πάντα και διαρκώς στο τραπέζι» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική ΣυμμαχίαΒούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Για το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών

Ο κ. Κασσελάκης έχει ζητήσει εκλογές, αυτό το αίτημα δεν αποσύρεται, θα είναι πάντα και διαρκώς στο τραπέζι. Ζητάμε διπλές εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι μια σειρά θεμάτων, τα οποία εμείς χαρακτηρίζουμε σκάνδαλα, επιβάλλουν στην κυβέρνηση, αλλά και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, να μπουν ξανά στο «ζύγι». Η κυβέρνηση επαίρεται για το 41%. Εμείς θεωρούμε, βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις, ότι έχει μεγάλη πτώση και κάμψη και θέλουμε να απαντήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα ο ελληνικός λαός.

Για τις αιτίες που θέτουν ζητήματα αυξημένης επιτήρησης στις εκλογές

Το θέμα με τα e-mails είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η κυβέρνηση, δια του υπουργείου των Εσωτερικών, διοχέτευε στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού στη ΝΔ και η ΝΔ, ως κόμμα, τα διοχέτευε σε ευρωβουλευτές και δεν ξέρουμε που αλλού. Όταν διαχειρίζεσαι προσωπικά δεδομένα ψηφοφόρων ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες ακόμη και για καθοδήγηση, να δείξεις την κατεύθυνση, έχετε ακούσει για τα cambridge analytica. Το βάζουμε αυτό πάνω στο τραπέζι. Μπορεί να συμβαίνει και με εκλογείς που ψηφίζουν στην Ελλάδα αυτό. Να έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία.

Έχει συνηθίσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα ως απλούς παρατηρητές, οι οποίοι δεν ομιλούν. Τους κοτσάρει και κάποιους χαρακτηρισμούς, ότι είναι «ψεκασμένοι», συνωμοσιολόγοι και λαϊκιστές. Αυτά έχουν τελειώσει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα διαφάνειας του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών. Χρειαζόμαστε μια αυξημένη παρατήρηση από το εξωτερικό, όπως είθισται, ούτως ή άλλως. Ήρθε και ο ΟΑΣΕ το 2023. Το ξέρετε ότι συνέταξε μια έκθεση η οποία εντοπίζει πάρα πολλά κενά;

Για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών

Είναι λίγα όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη; θεωρείτε ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όπου την πλειοψηφία την είχε η ΝΔ, έπραξε σωστά; Το ότι αποκλείστηκαν κομβικοί μάρτυρες; Το ότι δεν πήγαν κομβικοί μάρτυρες; Το ότι δεν πήγαν πρώην υπουργοί Μεταφορών της ΝΔ, ο κ. Λιάπης και ο κ. Στυλιανίδης, αλλά πήγαν ο κ. Ρέππας και ο κ. Βερελής; Αφού ήταν από το 1977 η περίοδος εξέτασης, γιατί εξαιρέθηκαν αυτοί οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ από τον κατάλογο των μαρτύρων; Ο κ. Γενιδούνιας; Ο κ. Τσαλίδης με το περίφημο έγγραφο;

Ο κ. Καραμανλής ήρθε στη δική σας εκπομπή και έλεγε ότι «δεν είχα δεχθεί καμία προειδοποίηση σε σχέση με ζητήματα ασφαλείας». Τι είναι προειδοποίηση για τον κ. Καραμανλή; Να βλέπει μόνο τα τρένα να συγκρούονται; Ειλικρινά, τι άλλο από προειδοποίηση, μπορεί να είναι, να έρχονται τα σωματεία των εργαζομένων, να έρχονται οι διευθυντές και τα επιτελικά στελέχη στους σιδηροδρόμους και να λένε ότι υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας;

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι έχει δυσκολίες να παρακολουθήσει την εξέλιξη της υπόθεσης και να κάνει τη δουλειά της, γιατί κάποιοι της βάζουν εμπόδια.

Για την ανάγκη προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή

Στη συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης μομφής, η κυβέρνηση κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να καταθέσουν κατηγορητήριο, προκειμένου να συναινέσει στη ψήφιση προανακριτικής επιτροπής. Έρχεται σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δια του Προέδρου της και λέει: ιδού το κατηγορητήριο. Νομίζω ότι είναι σαφή τα πράγματα. 

Μέλημα του ελληνικού λαού είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για ένα έγκλημα στο οποίο ακόμη και τώρα επιχειρείται η συγκάλυψη, με μονταζιέρες, μπετονιέρες, μπαζώματα. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι, με e-mails και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με υποκλοπές. Ας έρθουμε σε μια κανονικότητα για να ασχοληθούμε και με αυτά που επίσης απασχολούν τον πολίτη, την καθημερινότητα και την ακρίβεια. Με τον ελληνικό λαό να μη μπορεί να ζήσει, η κυβέρνηση παριστάνει ότι όλα είναι καλά και ότι η οικονομία «πετάει», με τις επενδύσεις να έχουν μειωθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος