Τσίπρας: Να αναγνωριστούν οι προσπάθειές μας μέσω λήψης μέτρων για το χρέος (video)

«Το 2016 είναι το έτος σταθεροποίησης. Το 2017 θα βρει την Ελλάδα να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς μεγέθυνσης, να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέφει αυτοδύναμη στις αγορές» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, σημειώνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί αυτή η θετική δυναμική είναι η αποσαφήνιση της στρατηγικής γύρω από τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους «πλέον έφτασε η στιγμή να αναγνωριστούν οι προσπάθειες μας μέσω της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ειδικότερα ότι με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και του καθορισμού άμεσα και εντός Δεκεμβρίου των βραχυπρόθεσμων μέσων διευθέτησης του ελληνικού χρέους, «επιδιώκουμε ταυτόχρονα, από την αρχή του νέου έτους, να ξεκινήσει ο καθορισμός και των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων».

Σημείωσε ότι «ο οικονομικός ορίζοντας για την Ελλάδα πρέπει να γίνει ξεκάθαρος», επισημαίνοντας ότι «το έχει ανάγκη η οικονομία μας, οι αγορές αλλά και η ίδια η Ευρωζώνη». «Ιδιαίτερα σε μια ρευστή διεθνή συγκυρία, όλοι πια συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να διαιωνίζεται το ελληνικό ζήτημα. Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα αποτελεί τελευταίο οχυρό σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και τον κόσμο θα πρέπει να μας οδηγήσουν όχι σε μοιρολατρία αλλά σε δράση, ώστε να μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία, φέρνοντας ως παράδειγμα την κρίση του Brexit, που πρέπει να μετατραπεί σε επενδυτική ευκαιρία για τον ναυτιλιακό κλάδο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται στην χώρα μας, πρώτοι εκείνοι, «δίνοντας το έναυσμα της εμπιστοσύνης και στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα που αναμένει». Διαβεβαίωσε δε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συνταξιδιώτης στις τρικυμίες και στις νηνεμίες.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος