Τσίπρας για τα δάνεια της ΝΔ: Κάθε χρόνο «φορτώνει» τον φορολογούμενο με 30 εκατ. ευρώ

Συνέντευξη για όλα τα φλέγοντα ζητήματα παραχώρησε απόψε σε τηλεοπτικό σταθμό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Δηλώνοντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσει η επίλυση της διαφοράς με τη γείτονα για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στη Χάγη, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και με σαφείς τις ελληνικές κόκκινες γραμμές, ο Αλέξης Τσίπρας, απέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει λόγω εσωκομματικών αβαριών όπως είπε.

Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί εκτιμώ ότι κύριος Μητσοτάκης δεν έχει πρόθεση παρά να πετάξει το τενεκεδάκι στην άκρη του δρόμου Γιατί δεν έχει πρόθεση να αξιοποιήσει το Momentum που Τουρκία βρίσκεται στριμωγμένη στο εξωτερικό και από την αλλαγή ηγεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 3.00 Το μόνο που μπορεί να κερδίσει ο κύριος Μητσοτάκης είναι ένα μορατόριουμ θερινό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ευνοεί συμφέροντα ιδιοκτητών κολεγίων, ενώ για το εργασιακό είπε ότι η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τις πιο βαθιές επιθυμία του ΣΕΒ, και του ΔΝΤ που δεν κατάφεραν να περάσουν σε τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις.

Ο κύριος Μητσοτάκης ζύγισε την πιθανότητα να πάει σε εκλογές, όλη αυτή την περίοδο ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι η πολιτική του παράγει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια και θα παράξει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια.

Τώρα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του στο πτωχευτικό νόμο, το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει και ο μέσος πολίτης τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η δική μου δέσμευση είναι ότι δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Την πειθώ προέκρινε ο κ. Τσίπρας ως το βασικό όπλο για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, ενώ σφοδρή ήταν η κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δάνεια της ΝΔ.

Αν είχατε έναν που γεννά όχι 30 εκατομμύρια το χρόνο χρέη αλλά 3 εκ. 1 εκ. 500.000 ευρώ θα τον επιλέγατε για διαχειριστή της πολυκατοικίας σας Εμείς όμως έχουμε επιλέξει για πρωθυπουργό τον κύριο Μητσοτάκη .ΚΑΤ Κάθε χρόνο φορτώνει τον Έλληνα φορολογούμενο με 30 εκατομμύρια ευρώ …

Ο κύριος Τσίπρας για μία ακόμη φορά χαρακτήρισε ως απόλυτο φιάσκο την εξεταστική για τους χειρισμούς του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ανακοίνωση ΝΔ

Ανάμεσα στα τόσα ψέματα περί κατάργησης του 8ώρου κλπ. στα οποία μας έχει συνηθίσει ο κ. Τσίπρας, του ξέφυγε και μια αλήθεια: «Ήρθε μία πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός» είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο STAR. Πράγματι είναι έτσι. Η χώρα, σε αντίθεση με όσα έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας, ετοιμαζόταν τον Φεβρουάριο του 2020 με Πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη να κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Στη συνέχεια η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις και το έκανε με επιτυχία. Σήμερα η χώρα έχει μπει ξανά σε ανοδική τροχιά κι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για ένα άλμα προόδου τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος