Την άμεση έκδοση των Τούρκων αξιωματικών ζητά η Άγκυρα από την Αθήνα

Να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς που «διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016», καλεί με ανάρτησή της η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα την ελληνική κυβέρνηση.

«Περιμένουμε τέσσερα χρόνια τώρα για την έκδοση των οκτώ πρώην αξιωματικών του στρατού (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό».

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος