Το θέμα της «κυβέρνησης των ηττημένων» προκάλεσε νέα πολιτική διαμάχη – Διευκρινήσεις από τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το σενάριο μιας «κυβέρνησης των ηττημένων», που έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, πυροδοτεί εκ νέου την πολιτική διαμάχη. Αφορμή αυτή τη φορά, στάθηκε η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ΕΡΤ, με την οποία εμφανίστηκε θετικός σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, αλλά και η ανάλογη τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη.

Από την άλλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο ATTICA είπε πως: «Θα διαχειριστούμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα, δε θα μείνουμε αδρανείς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις δηλώσεις χαρακτήρισε το ενδεχόμενο σχηματισμού τέτοιου τύπου κυβέρνησης, «εξέλιξη αντίθετη στη λαϊκή βούληση».

Αποστάσεις κράτησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στο σχηματισμό «προοδευτικής κυβέρνησης» με προϋπόθεση να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα, που η κυβέρνηση επιμένει στην ανάγκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Διευκρινήσεις από τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Με νέες τους δηλώσεις τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν διευκρινήσεις, ζητώντας νίκη ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη και κατηγορώντας τη ΝΔ για προπαγάνδα.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38%, στις δεύτερες εκλογές. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο».

Ο Γιάννης Δραγασάκης διευκρίνισε πως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ και τα όργανά του επιμένουν σε κατασκευασμένα αφηγήματα, ακριβώς γιατί βρίσκονται σε πανικό. Η “γραμμή” λοιπόν περί δήθεν “διαφωνιών” εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ηττηθεί. Όπως θα ηττηθεί στην κάλπη ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη νέα εποχή όπου δε χωρούν «αλαζονικά διλήμματα για αυτοδυναμίες», μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Κατά την περιοδεία του στο Λαύριο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε ενίσχυση του ΚΚΕ εντός και εκτός Βουλής. «Είναι διαφορετικό να έχεις μεγάλη δύναμη στη Βουλή και διαφορετικό να έχεις μόνο 15 βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Γι` αυτό ζητάμε ο λαός να ενισχύσει τη δική του δύναμη, κάνοντας δυνατό το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή», είπε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του, τονίζει πως το κόμμα του δε θα δώσει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ψήφο ανοχής.

«Όταν ο κ. Τσίπρας κλείνει τις πόρτες και λέει “καμία συζήτηση πριν τις εκλογές, ελάτε μετά”, ουσιαστικά μας λέει ελάτε να πάρετε κανένα υπουργικό αυτοκίνητο για να μου δώσετε ψήφους εμένα για να γίνω πρωθυπουργός. Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο. Δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ.Τσίπρας πρωθυπουργός ή για να γίνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός».

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης αναμένεται να ανέβουν όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος