Το ΠΑΜΕ διέκοψε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΥΠΑ – Υπ. Εργασίας: Παράνομη πράξη με νομικές συνέπειες

Μέλη των συνδικάτων του ΠΑΜΕ της Αττικής πραγματοποίησαν το μεσημέρι παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΥΠΑ με βασικό αίτημα την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει ποινές και κυρώσεις για τους ανέργους οι οποίοι αρνούνται θέση εργασίας που τους προτείνεται για τρεις φορές.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «οι άνεργοι έχουν ανάγκη από ενίσχυση του πλέγματος της προστασίας τους και όχι από διαρκή επιτήρηση και έλεγχο σαν να είναι κρατούμενοι. Ο άνεργος δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχος που δε βρίσκει μεροκάματο ούτε χρειάζεται να αποδεικνύει στους εκμεταλλευτές του πως ψάχνει αδιάκοπα για δουλειά.
Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η απαράδεκτη διάταξη!».

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «όσοι προέβησαν σήμερα σ’ αυτή την παράνομη πράξη να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

«Ομάδα διαμαρτυρομένων του ΠΑΜΕ αποφάσισε να διακόψει σήμερα τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΥΠΑ προκειμένου να καταγγείλει το νόμο «Δουλειές Ξανά», που υιοθετήθηκε από τη Βουλή και το σύστημα των αμοιβαίων υποχρεώσεων για τη ΔΥΠΑ και τους ανέργους, σύστημα που ισχύει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.

Παριστάνουν τους υποστηρικτές των ανέργων στην πραγματικότητα όμως υπερασπίζονται όσους χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να βάζουν στην τσέπη τους δημόσιο χρήμα, χωρίς να αναζητούν πραγματικά εργασία. Ενθυλακώνουν δηλαδή κονδύλια που θα μπορούσαν να ενισχύσουν άλλους πραγματικούς ανέργους.

Καλούμε όσους βρίσκουν νόημα στην καθημερινότητά τους με τέτοιου είδους εισβολές σε δημόσια κτίρια και συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων να ξανασκεφτούν αν τέτοιου είδους πρακτικές τους ενισχύουν ή τελικά τους αποκόπτουν από την πλειονότητα της κοινωνίας και των ανέργων που πράγματι αναζητούν δουλειά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος