Το μεταναστευτικό ψηλά στην προεκλογική ατζέντα

Επανέρχεται στην ατζέντα των κομμάτων το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής μετά την υπογραφή επέκτασης του φράχτη στο Έβρο. Στη χρησιμότητα του φράχτη στον Έβρο για την ασφάλεια των συνόρων, αναφέρθηκε και σήμερα 1η Απριλίου ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε εκ νέου ότι η επέκτασή του θα ολοκληρωθεί έστω και με εθνικούς πόρους και επανέλαβε την απόφασή του να συγκρουστεί με το “βαθύ κράτος”.

«Γιατί κάτι το αυτονόητο, γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, σχετικά με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι υπάρχει Έλληνας ευρωβουλευτής που ζητά να πληρωθεί ο φράχτης από τον Έλληνα φορολογούμενο.

«Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία. Αυτή είναι η δέσμευση μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής. Το αίτημα για δικαιοσύνη παντού και κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής ατζέντας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανεβάζουν προεκλογικούς ρυθμούς και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά όχι με τους αμετανόητους, ήταν το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από το STAR FORUM στη Λαμία. Ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ του φράχτη στον Εβρο, λέγοντας πως ο κ.Μητσοτάκης λέει τη μισή αλήθεια γιατί άρχισε να κατασκευάζεται από το ΠΑΣΟΚ, και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτεθεί για το θέμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί σήμερα 1η Απριλίου τις  Σέρρες και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa στις 7.30 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι, ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του θα αναφερθεί σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του Νομού Σερρών και θα δώσει το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Από το ίδιο φόρουμ, στη Λαμία ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως τη σταθερότητα που σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές απ` όλα τα κόμματα, την έζησε στο πετσί του ο λαός τα τελευταία χρόνια.

Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα 1η Απριλίου, στις 17:00 στο Αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ, ημερίδα, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές απέναντι στην εγκληματική πολιτική “απελευθέρωσης” της ΕΕ.
Σιδηρόδρομος σύγχρονος-ασφαλής-φθηνός, απαλλαγμένος από τις ματωμένες “ράγες” του κέρδους».

Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.

«Ο πρωθυπουργός πάλι απέδωσε την ευθύνη να γίνει ο φράχτης στον Έβρο με ευρωπαϊκά κονδύλια, στους άλλους. Και μάλιστα σε μια περιοχή που μερικά χιλιόμετρα από εκεί που έκανε τη δήλωση, έστησε ο ίδιος και η κυβέρνησή του ένα τεράστιο χωριό γεμάτο με παράνομους μετανάστες. Ας μιλήσουμε για λόγια και πράξεις» σχολίασε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος