Κυρ. Μητσοτάκης για τον φράχτη στον Έβρο: Το αυτονόητο, γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Τη διαφορετική αντίληψη που υπάρχει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζει να αναδεικνύει ο πρωθυπουργός, με το κυβερνών κόμμα να διατηρεί ψηλά στην προεκλογική ατζέντα το ζήτημα.

Το θέμα του φράχτη στον Έβρο κυριάρχησε εκ νέου στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ενώ έθεσε ως προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας τη σύγκρουση με το βαθύ κράτος.

«Γιατί κάτι το αυτονόητο, γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, σχετικά με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι υπάρχει Έλληνας ευρωβουλευτής που ζητά να πληρωθεί ο φράχτης από τον Έλληνα φορολογούμενο.

«Επί της ουσίας αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί κάτι που έπρεπε να είναι αυτονόητο να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και να φτάνει στο σημείο η αξιωματική αντιπολίτευση δια του κ. Παπαδημούλη να ζητάει επίσημα το έργο αυτό να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι εκτιμά ότι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τον φράχτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής: «Ακόμα κι αν δεν γκρεμίσει τον φράχτη, θεωρώ ότι δεν θα τον επεκτείνει και ότι το έργο δεν θα προχωρήσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Κομισιόν θα πειστεί τελικά να συναινέσει στην επέκταση του φράχτη.

«Αυτή τη στιγμή, 16 από τους 27 έχουν πειστεί», είπε και θύμισε ότι αντίστοιχη καθυστέρηση υπήρξε και στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης μέχρι να συμφωνηθεί η θέσπιση πλαφόν. «Αντιρρήσεις έχουν ορισμένοι που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να είσαι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε» σημείωσε και τους κάλεσε να έρθουν στα σύνορά μας και τότε «θα αλλάξουν γνώμη», όπως είπε.

Επανέλαβε, δε, ότι το έργο θα προχωρήσει είτε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, είτε όχι. «Εάν δεν έχουμε τον φράχτη τι; Θα μπαίνει ο καθένας στη χώρα όπως θέλει, όποτε θέλει;», διερωτήθηκε. «Θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων, όχι από κατατρεγμένους ανθρώπους αλλά από κάποιους που τους εργαλειοποιούν. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020 ξαναέγινε στα σύνορα της Λιθουανίας με την Λευκορωσία 18 μήνες από τον αυταρχικό δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο» σημείωσε

Αναφορικά με τις εκλογές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε ουσιαστικά τη θητεία της, ακριβώς όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί. Πρόσθεσε ότι βασικό διακύβευμα για την επόμενη τετραετία είναι η σύγκρουση με το λεγόμενο «βαθύ κράτος»: «Να συγκρουστούμε με κατεστημένα, με το καθεστώς του “ωχαδερφισμού” και με νοοτροπίες που θεωρούν το κράτος λάφυρο» είπε, ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει εάν τελικά το όνομα του πρώην υπουργού Υποδομών, Κ. Καραμανλή, έχει κλειδώσει στο ψηφοδέλτιο του νομού Σερρών. «Όλα στην ώρα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δείγματα γραφής που έδωσε η κυβέρνηση με το gov.gr και τον ΕΦΚΑ.

Δεσμεύθηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση στην κεντρική γραμμή κορμού Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε ότι είναι πιθανό να επισκεφθεί την δυτική Θεσσαλονίκη πριν το Πάσχα «με σημαντικές εξαγγελίες», όπως χαρακτηριστικά είπε. Υπογράμμισε δε ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται σε πείσμα όλων όσοι πολέμησαν το έργο αυτό ή εξέφραζαν καχυποψία για το πόσο θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη να έχει και Μετρό και αρχαία». “Μέσα στον επόμενο χρόνο η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα αναδειχθεί ο πλούσιος πολιτιστικός θησαυρός που βρέθηκε” είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος