Tην ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα προτείνει η κυβέρνηση – αντιδράσεις από αντιπολίτευση

Την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στο “τιμόνι” της Τράπεζας της Ελλάδος για δεύτερη φορά, προτείνει η κυβέρνηση.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που δήλωσε: «Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα</strong

Τιμητική χαρακτήρισε την πρόταση ο Γιάννης Στουρνάρας και τόνισε: «Η πρόταση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών». Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το υπουργικό συμβούλιο.

Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει: “Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μία καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση. Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση”.

Δήλωση για την ανανέωση της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας έκανε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος : “Θα ήταν καλό να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το πρόσωπο του κ. Στουρνάρα ως κεντρικού τραπεζίτη, αλλά το εάν και κατά πόσο υπάρχουν πλέον τράπεζες… Ελληνικές» σημείωσε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος