Τηλεοπτικές άδειες: Νέα κόντρα στο Ειδικό Δικαστήριο για το επίμαχο SMS (video)

Array

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλεί το SMS που παρουσίασε στο Ειδικό Δικαστήριο για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ο Χρήστος Καλογρίτσας, ως μήνυμα του Νίκου Παππά. Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει ότι διαθέτει πλήθος μηνυμάτων του πρώην υπουργού. Εκκωφαντική σιωπή καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση, ενώ για αμείλικτα ερωτήματα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Την πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί το ηλεκτρονικό μήνυμα, που παρουσίασε στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα και όπως υποστήριξαν εστάλη από τον Νίκο Παππά στον επιχειρηματία και φέρεται να καταγράφει ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού μετά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Αναδεικνύεται η υποκριτική αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μίλησε για εκκωφαντική σιωπή του κ. Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου: «Αυτός ο Α2 συνδέεται και με την διακίνηση χρημάτων σε σακούλες προς τον ΣΥΡΙΖΑ? Υπήρχαν και άλλες υποδείξεις σε κανάλια που ήθελαν να πάρουν άδεια όλοι αυτοί κουνούσαν το δάχτυλο στην κυβέρνηση για δήθεν έλεγχο των ΜΜΕ».

«Αυτό είναι σήμερα που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, η καταγγελία μιας κυρίας, ή ότι παρακολουθείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για παράνομο πλουτισμό από ΕΥΠ», δήλωσε ο Νίκος Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η πλήρης αφωνία του κ. Τσίπρα μετά τις τελευταίες καταγγελίες και αποκαλύψεις για το κόμμα του στο Ειδικό Δικαστήριο προκαλεί το λιγότερο απορία. Δεν νιώθει την ανάγκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να απαντήσει σε όλα αυτά τα τόσο επιβαρυντικά για το κόμμα του, που κατατίθενται επωνύμως»; αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του, Δημήτρη Μάντζου, τονίζει ότι: «Τα ερωτήματα προς τον κ. Παππά και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμείλικτα και απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Είναι αλήθεια ότι ενώ ήταν υπουργός αρμόδιος για τη διενέργεια του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών μοίραζε όχι μόνο άδειες αλλά και…. μετοχές σε κανάλια στο παρασκήνιο»;

Με την ιδιότητα του δικηγόρου του Χρήστου Καλογρίτσα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, λέει ότι υπήρξαν πυκνές συνομιλίες μέσω μηνυμάτων μεταξύ των κυρίων Παππά και Καλογρίτσα: «Ο νόμος επιβάλει ονομαστικοποίηση μετοχών, ναι ο Αρτεμίου είναι ο Α2».

Ο Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο twitter μιλάει για πόλεμο λάσπης: «Ενημερώνω τους ενδιαφερόμενους, ότι ούτε η μήνυση, ούτε τα εξώδικα θα αποσυρθούν. Αν δεν ανασκευάσουν έρχονται αγωγές. Kαλή δύναμη. Σε κάποιους θα χρειαστεί».

Το ειδικό δικαστήριο συνεχίστηκε με την κατάθεση του εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, που δήλωσε ότι: «ούτε ένα ευρώ από τη λεγόμενη “καλογριτσιάδα” δεν κατέληξε στα ταμεία της εφημερίδας Documento».

Οι δικηγόροι του Νίκου Παππά ζήτησαν να καταθέσει στο δικαστήριο και ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, ενώ δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθει ο πρώην υπουργός για να απολογηθεί.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος