Τηλεφωνική επικοινωνία Λόιντ Τζέιμς Ώστιν – Νίκου Παναγιωτόπουλου

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Ο Υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III μίλησε τηλεφωνικώς με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να επιβεβαιώσει την ισχυρή και βαθύτερη συνεργασία ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Ο Υπουργός έδωσε επίσης συγχαρητήρια στον Έλληνα ομόλογο του για την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας που εορτάστηκε στις 25 Μαρτίου.

Ο υπουργός Austin ευχαρίστησε τον υπουργό Παναγιωτόπουλο για τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη και εξέφρασε την εκτίμησή του για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο USS Eisenhower στις 23 Μαρτίου.

Τόνισε την ισχυρή διμερή αμυντική συνεργασία, που σηματοδοτείται από την επέκταση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα κατά το περασμένο έτος, με την μόνιμη παρουσία του USS Hershel “Woody” Williams στην Σούδα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις θετικές διπλωματικές εξελίξεις και τις προσπάθειες μείωσης όλων των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ο Αμερικανός Υπουργός χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ Ελλάδας και Τουρκίας και τη δέσμευση και των δύο κυβερνήσεων σε αυτήν τη διαδικασία. Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να επαγρυπνούν σχετικά με απειλές κατά της σταθερότητας στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της κακοήθους επιρροής της Ρωσίας.

Ο υπουργός Lloyd J. Austin σημείωσε ότι η Ελλάδα υπερβαίνει συνεχώς τους στόχους αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί ζωτική επένδυση για τη διατήρηση μιας ισχυρής Συμμαχίας. Αναφέρθηκε στην μακροχρόνια στρατηγική αμυντική σχέση που ενισχύεται από ελληνικές επενδύσεις σε αμυντικά συστήματα των ΗΠΑ και σημείωσε ότι το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού φρεγατών του Ελληνικού Ναυτικού θα ήταν μια ιστορική ευκαιρία για την επέκταση της ναυτικής συνεργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος