Τι θα ειπωθεί από τον Πρωθυπουργό στο νέο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη (video)

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει με τη νέα σύνθεση το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου. Τι αναμένεται να ειπωθεί από τον Πρωθυπουργό στην πρώτη και κατ’ έθιμο πανηγυρική συνεδρίαση, του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται στην πρεμιέρα του κυβερνητικού οργάνου να υπενθυμίσει τα ανοιχτά μέτωπα που καλείται να κλείσει αλλά και τις προκλήσεις του προσεχούς διαστήματος. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εντός του φθινοπώρου διανοίγονται μια σειρά από σημαντικά γεγονότα όπως οι εκταμιεύσεις του ταμείου ανάκαμψης, η ταχεία αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών κτλ.

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με νέα πρόσωπα αλλά και ηχηρές αποχωρήσεις, το στίγμα του ανασχηματισμού.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για ανασχηματισμό που είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός, που αξιοποιεί την εμπειρία όχι μόνο την πρόσφατη αλλά και της τελευταίας διετίας συνολικά.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση του ονόματος του Ευάγγελου Αποστολάκη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος τελικά δεν αποδέχτηκε την πρόταση, προκάλεσε οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση. 

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος