Τα μονομερή και ανυπόστατα επιχειρήματα της Άγκυρας στην στρατηγική αποδόμησης της Αθήνας (video)

Στρατηγική πλήρους αποδόμησης των μονομερών και ανυπόστατων αιτιάσεων της Άγκυρας, χαράζει η Αθήνα, η οποία, μέσω επιστολής στον ΓΓ του ΟΗΕ ξεκαθαρίζει ότι καμία πρόκληση δεν θα μείνει πλέον αναπάντητη.

Με την επιστολή απορρίπτεται το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας, για την «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου, με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης τους.

Η διασύνδεση αυτή αποτελεί καθαρή αθέτηση, του γράμματος και του πνεύματος της συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της συνθήκης των Παρισίων του 1947, που ορίζουν μόνιμα σύνορα και εδαφικά δικαιώματα στις χώρες που αναφέρονται, χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος όρος ή υποχρέωση.

Επίσης στο κείμενο αναφέρεται εκ νέου ότι, η Τουρκία κλιμακώνει συστηματικά την επιθετικότητά της, απειλεί από το 1995 την Ελλάδα με πόλεμο, διαθέτει ενισχυμένο οπλοστάσιο στις ακτές έναντι των νησιών, πραγματοποιεί αλλεπάλληλες υπερπτήσεις και διέπεται από πνεύμα αναθεωρητισμού, κλονίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε προβεί σε νέες απειλητικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα πρέπει να συμμορφωθεί και να προχωρήσει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η “πυξίδα” στην ακολουθούμενη  εξωτερική πολιτική της Αθήνας,  περιγράφηκε από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που τόνισε ότι απαντάμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και τις συνθήκες σε όλα τα ανυπόστατα που κατά καιρούς έχει διατυπώσει η τουρκική πλευρά.

“Θα αντιδράσουμε στην τουρκική προκλητικότητα με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς και  για το ενδεχόμενο πρόκλησης “θερμού” επεισοδίου.

Ο υπουργός εξωτερικών Ν. Δένδιας σε ομιλία στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της χώρας μας να εκμεταλλευτεί την γεωστρατηγική της θέση και να διεκδικήσει με ρεαλισμό πάντα και με αίσθηση του μεγέθους της, την αναβάθμιση του αποτυπώματός της στην ευρύτερη περιοχή.

Ευρωπαϊκή απάντηση στις κινήσεις Ερντογάν”, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η  Ευρώπη πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προστατεύει τα σύνορα κάθε χώρας, σαν να είναι δικά της.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ροές μεταναστών στον Έβρο  και στα νησιά μας με τους συνοριο-φύλακες και το λιμενικό να είναι η ασπίδα των συνόρων μας, με συνεχείς και αυξημένες περιπολίες. Ένας 23χρονος διακινητής  μεταναστών συνελήφθη ανοιχτά της Ρόδου, κατά την προσπάθειά του να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος