Τ. Θεοδωρικάκος: Όλοι να σεβαστούν τη δικαιοσύνη – Οι επιχειρήσεις για σύλληψη παραβατικών στους καταυλισμούς θα συνεχιστούν

Array

Στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον Σκάι επισήμανε ότι το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αναγνωριστεί η προσφορά της αστυνομίας και πρόσθεσε πως εξετάζονται οι βέλτιστες εναλλακτικές για την αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματος.

Αναφορικά με το θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως όλοι οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση πράξεις αντεκδίκησης. Οι ειδικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη παραβατικών σε καταυλισμούς θα συνεχιστούν, είπε ο Υπουργός.

Άβατα ανομίας, εγκληματικότητας και παρανομίας δεν επιτρέπονται πουθενά, ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς καταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων τελειώνουν με συντονισμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και τα κτίρια αποδίδονται στην κοινωνία.

Τέλος, ο Υπουργός κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που απάντησε με πράξεις και δέσμη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών. Απαντώντας σε ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως αυτές θα πραγματοποιηθούν όποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός: «Θα είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη, αλλά εμπιστεύομαι το κριτήριο των Ελλήνων πολιτών», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών και για την ασφάλεια της πατρίδας»

Έχουμε πει κατ’ επανάληψή ότι στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών και για την ασφάλεια της πατρίδας. Είναι οι άνθρωποι που κρατήσανε όρθιο τον Έβρο και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020 αλλά και κάθε μέρα και κυρίως κάθε νύχτα που οι γείτονες μας συνεχίζουν και στέλνουν πέρα από τις απειλές, στέλνουν παράνομους μετανάστες, οργανωμένα με την Τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Επίσης οι αστυνομικοί μας έχουμε μία πάρα πολύ σημαντική δράση στην αντιμετώπιση προβλημάτων και εγκληματικότητας που υπάρχει και στις γειτονιές και στις πόλεις και σε διάφορα σημεία την οποία αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και αυτοθυσία. Κάνουν μία πολύ δύσκολη δουλειά.

Επειδή λοιπόν η πολιτεία τους χρωστάει και κυβέρνηση είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες, είναι δίπλα και στην αστυνομία, είναι δίπλα και στον αστυνομικό, πάρθηκε αυτή απόφαση την ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, όλοι οι Έλληνες αστυνομικοί, όλο το προσωπικό το ένστολο της Ελληνικής Αστυνομίας, θα έχει αυτό το επίδομα τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Θα έλεγα ότι είναι το λιγότερο που οφείλαμε να κάνουμε και το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Έλληνα αστυνομικό και να αντιμετωπίζουμε και άλλα θέματα κι άλλα προβλήματα. Δίνουμε κοινή μάχη και για το θέμα του επικίνδυνου επαγγέλματος του έλληνα αστυνομικού και είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε σε επόμενη φάση και σε επόμενα μέτρα.

Είμαι σε συνεχή συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών γιατί εκεί είναι το κρίσιμο θέμα, με τους ίδιους τους εκπροσώπους των αστυνομικών και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μία συγκεκριμένη λύση δεν είμαι δεσμευμένος σε ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο γιατί έχουμε διάφορα εναλλακτικές προτάσεις και θα επιλέξουμε την βέλτιστη.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει με πράξεις πως στηρίζει τους πολίτες και την ανάπτυξη σε δύσκολους καιρούς»

Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει με πράξεις πως στηρίζει τους πολίτες: οι συνταξιούχοι μας στις αρχές Ιανουαρίου θα πάρουν αυξήσεις στις συντάξεις τους ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Εδώ και μήνες, στο σύνολο των νοικοκυριών στην πατρίδα μας καλύπτεται το μέγιστο τμήμα της αύξησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που είναι μία τεράστια πληγή και αντιμετωπίζεται πρακτικά και αποτελεσματικά από την κυβέρνηση.

Υπάρχει πρωτοβουλία με το καλάθι της αγοράς η οποία έχει κι αυτή τη δική της ανταπόκριση, γιατί η μάχη ενάντια στην ακρίβεια πρέπει να είναι συνολική, αλλά πιστεύω ότι πιο σοβαρή κοινωνικοπολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι ότι αυτά τα 3,5 χρόνια μείωσε την ανεργία στο 6% και δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από το να υπάρχει δουλειά για τα παιδιά μας και για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού.

Γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια παρά τις δοκιμασίες της ανθρωπότητας η Ελλάδα έχει πολύ υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και υποδέχεται διαρκώς επενδύσεις που δημιουργούν θέσης δουλειάς.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο σοβαρό από αυτό και για αυτό πιστεύω οι αντίπαλοι μας δεν έχουν να πουν και τίποτα σοβαρό στο πεδίο της οικονομίας, γιατί άκουσα πριν να μιλάτε με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για το βασικό δίλλημα αναφέρατε από μία εφημερίδα. Το βασικό δίλλημα είναι ποιος μπορεί στην επόμενη φάση να κρατήσει όρθια την οικονομία και να δώσει νέες προοπτικές και νομίζω αποδείχθηκε και στα πιο δύσκολα αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αυτός ο Πρωθυπουργός έχουν πετύχει πολύ σοβαρά αποτελέσματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, όχι κάποια ελίτ, όχι τους πλούσιους. Όλη η ελληνική κοινωνία έχει πάρει από αυτή τη κυβέρνηση με συγκεκριμένο τρόπο υπάρχει ισχυρή στήριξη σε κάθε πολίτη.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία πρόταση για τα πραγματικά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία»

Να σας πω τι πιστεύω ότι κάνει ο κύριος Τσίπρας. Δεν έχει να πει τίποτα θετικό για τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, για τις μεγάλες προκλήσεις, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες δοκιμασίες , τι θα κάνουμε με τους γείτονες ή μάλλον για αυτά έχει αλλά έχει πει πραγματικά πράγματα. Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας ήταν και είναι ενάντια στις βασικές στρατηγικές συμφωνίες αυτής της χώρας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά τώρα το περίφημο θέμα (των υποκλοπών), πρώτα από όλα η αξιωματική αντιπολίτευση η ίδια έχει παραδεχτεί ότι παρακολουθούσε ο κύριος Τσίπρας τους Υπουργούς του. Ο κύριος Τσίπρας παρακολουθούσε τον κύριο Πιτσιόρλα, έχει την καλοσύνη να μας πει για ποιο λόγο; Και το τι έχει συμβεί; Και σε ότι αφορά το σήμερα η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός με σαφήνεια είπαμε ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη. Ήταν λάθος αυτές οι παρακολουθήσεις αλλά πήγαμε και κάναμε μία θετική υπέρβαση, διότι πλέον είμαστε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε τη κατοχή και τη χρήση του παράνομου λογισμικού. Τελειώσαμε, μια για πάντα. Αυτό το θεωρώ κρίσιμο και το ερώτημα που πρέπει να υποβληθεί προς όλους είναι γιατί δεν το υποστηρίζουν αυτό όλοι; Εμείς το κάνουμε πράξη. Αναγνωρίσαμε λάθος και το κάναμε πράξη. Απλά πράγματα και καθαρές κουβέντες

Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα με συγχωρείτε, δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα, αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Αυτοί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές που αποχώρησαν από την εξουσία έβγαλαν από τον Ποινικό Κώδικα, το θεωρούσαν τόσο σπουδαίο πράγμα, ότι είναι παράνομη η παρακολούθηση. Ξέρω εγώ γιατί το κάνανε; Δεν οφείλουν μια απάντηση στους Έλληνες; Γιατί προφανώς δεν το έκαναν για καλό.

«Σε ένα κράτος δικαίου οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης- Στη Δημοκρατία δεν γίνονται αποδεκτές πράξεις αντεκδίκησης και βιαιοπραγίες»

Είχαμε ένα πολύ θλιβερό και τραγικό περιστατικό το οποίο έχει οδηγήσει σε βαρύτατο τραυματισμό ενός 16χρονου ανθρώπου με αυτό ασχολείται η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας για να κατανείμουν και να αποδώσουν τις ευθύνες. Κατηγορηματικά σήμερα θέλω να επαναλάβω, οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις τις δικαιοσύνη αυτό ισχύει στο κράτος δικαίου. Αυτό αφορά όλους όπως ο νόμος ισχύει για όλους ισχύει απαρέγκλιτα για όλους χωρίς δεύτερη συζήτηση για αυτό αυτές τις μέρες δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης οποιεσδήποτε βιαιοπραγίες .

Η ελληνική αστυνομία παρεμβαίνει με αποτελεσματικό τρόπο θα το πω ξεκάθαρα σε όλους ότι από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε τα πολύ υπεύθυνα καθήκοντα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, συνεργάζομαι άριστα με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και εμπιστεύομαι τον επιχειρησιακό σχεδιασμό την αποτελεσματικότητα της δράσης της. Το ίδιο ισχύει και τώρα, γίνονται εκτεταμένες επιχειρήσεις στην διάρκεια της ημέρας προκειμένου να βρεθούν παραβατικά άτομα για όπλα και ναρκωτικά σε συγκεκριμένους καταυλισμούς , αυτό συνέβη όλες τις προηγούμενες μέρες. Να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης , όλοι με κεφαλαία χωρίς καμία εξαίρεση , αυτή είναι η δουλειά μας αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε

«3.300 αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά στην Αττική και τις επόμενες εβδομάδες τοποθετούνται 600 επιπλέον ειδικοί φρουροί σε Α.Τ του λεκανοπεδίου»

Οι περιπολίες οι νυχτερινές ιδίως έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τι ίσχυε πριν από ελάχιστα χρόνια, είναι πολύ σημαντικός ο αριθμός καθημερινά περιπολούν 3.300 αστυνομικοί ειδικά εδώ στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε λίγες εβδομάδες θα τοποθετηθούν άλλοι 600 ειδικοί φρουροί το σύνολό τους θα τοποθετηθεί εδώ στο λεκανοπέδιο, γιατί εδώ υπάρχει γιατί εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Είδατε χθες προχθές λήξαμε μία κατάληψη που υπήρχε στα Χανιά της Κρήτης, άβατα ανομίας εγκληματικότητας και παρανομία δεν επιτρέπονται πουθενά η μία μετά την άλλη αυτές οι ψευτοκαταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων που υπήρχαν τελειώνουν απελευθερώνονται αποδίδονται στην κοινωνία όπως έγινε και με την φοιτητική εστία στο Ζωγράφου και όπως θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις . Καλά θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση να αφήσει έξω από την κομματική της κριτική και τον οξύτατο αντιπολιτευτικό λόγο ο οποίος είναι κενός επί της ουσίας να αφήσει έξω την ελληνική αστυνομία, η Ελληνική Αστυνομία κάνει την δουλειά της, είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας οι αστυνομικοί μας συμπεριφέρονται με μεγάλη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Αν και όπου υπάρχουν περιστατικά που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της νομιμότητας αποδίδονται αμέσως στην δικαιοσύνη και στις πειθαρχικές διαδικασίες και αυτά δεν είναι λόγια είναι πράξεις τα οποία έχουν εφαρμοστεί.

«Οι δυνάμεις μας στα σύνορα εγγυώνται την ασφάλεια απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή – Ούτε ένα χιλιοστό γης και αέρα δεν μπορεί να πάρει κανείς από την Ελλάδα»

Ιδίως τα βράδια γιατί αναφερθήκατε σε αυτό, πάλι χθες είχαμε τα ίδια με την περίφημη νησίδα στον Έβρο όπου υποτίθεται μια ΜΚΟ πήγε να ξαναπαίξει το ίδιο έργο, ούτε άνθρωποι υπήρχαν πάλι στη νησίδα, ούτε οι συντεταγμένες είν αι στην Ελλάδα, δεν μαζέψαμε τίποτα χθες και προχθές γιατί δεν υπήρχε τίποτα και το κυριότερο και αν υπήρχε, υπήρχε από την πλευρά της Τουρκίας και πάλι. Ειδοποιήσαμε με ΝΟΤΑΜ στο τριεθνές την τουρκική πλευρά εάν υπάρχουν άνθρωποι να πάνε να τους μαζέψουν γιατί είναι από την δική τους πλευρά. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από τον Έβρο παράνομα μετανάστης. Να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Πάμε τώρα στις διαρκείς προκλητικές δηλώσεις. Το πρώτο που θα ήθελα να πω γιατί αυτό έρχεται αυθόρμητα στη σκέψη είναι ότι με αυτά δεν πρόκειται να χορτάσουν οι Τούρκοι πολίτες, ο τουρκικός λαός που βρίσκεται σε δεινή θέση από οικονομική κατάσταση. Οι προκλήσεις και τα επιθετικά λόγια απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι λύση για τα δικά τους οικονομικά προβλήματα. Σε ότι μας αφορά, ίσως ο κύριος Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία στο σύνολό της να παρακολουθεί την πολιτική ζωή στην Ελλάδα και να νομίζει ότι επειδή υψώνονται οι τόνοι καμιά φορά στη Βουλή και υπάρχουν αντιπαραθέσεις θα μπορούσε να βρει μια σφήνα και να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Πρώτον με αυτή την κυβέρνηση και αυτό το γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός ούτε ένα χιλιοστό γης και αέρα δεν μπορεί να πάρει κανείς από την Ελλάδα. Δεύτερον έχουμε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, ισχυροποιήθηκαν πολύ περισσότερο αυτή την τριετία, άρα είναι απολύτως ικανές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή, αν θέλει κάποιος μέρα, νύχτα όποια ώρα θέλει να δοκιμάσει, να ξέρει ότι οι Έλληνες είμαστε ένα, είμαστε μία γροθιά, απολύτως ενωμένοι και δεν έχει κανένα περιθώριο. Είμαστε ατσάλινη δύναμη με την ενότητά μας.

«Οι εκλογές θα γίνουν όταν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός – Ο ελληνικός λαός συγκρίνει και θα πάρει τη σωστή απόφαση»

Όταν γίνουν εκλογές θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία, στις γειτονιές το νότιου τομέα. Από το Μοσχάτο και την Καλλιθέα μέχρι τη Γλυφάδα και πάνω μέχρι του Ζωγράφου και την Καισαριανή. Είναι μια τεράστια περιοχή, αγαπώ πάρα πολύ τον κόσμο και είμαι σε διαρκή επαφή τα βράδια για πολύ λίγη ώρα.

Οι εκλογές θα γίνουν όταν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, έτσι κι αλλιώς πλέον είναι θέμα μηνών να λήξει η θητεία. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη, όχι εύκολη, κρίσιμη μάχη, με πολύ κρίσιμα διλήμματα αλλά εμπιστεύομαι το κριτήριο των Ελλήνων πολιτών… Εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες και δεν πρέπει και δεν είναι μακρινά τα χρόνια που περάσαμε δοκιμασίες και περιπέτειες. Μπορεί να συγκρίνει την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ με την τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ο ελληνικός λαός και να πάρει τη σωστή απόφαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος