Θεσσαλονίκη: Πόρισμα ιατροδικαστή για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται για έκτη ημέρα και παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εξέταση από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα από τη σφαίρα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον ανήλικο.

Σημειώνεται επίσης ότι η οικογένεια, μέσω του δικηγόρου της, ζήτησε να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη, με κατηγορούμενο τον αστυνομικό.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, τόνισε σχετικά με τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου αλλά και τις διαμαρτυρίες που γίνονται από Ρομά σε όλη την Ελλάδα: «Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει το περί δικαίου αίσθημα, αλλά, από εκεί και πέρα, είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος»

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι δύο προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη σχετίζεται με τις δηλώσεις συγγενών του 16χρονου, καθώς και μελών της κοινότητας Ρομά για αντίποινα μετά το σοβαρό περιστατικό, ενώ η δεύτερη αφορά στη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχουν δημοσιευθεί τόσο καταθέσεις όσο και άλλες πληροφορίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος