ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη ο Νίκος Παππάς – Debate ζητά η Έφη Αχτσιόγλου

Ραγδαίες οι εξελίξεις ενόψει του β’ γύρου της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την ερχόμενη Κυριακή 24/9, με τους δυο διεκδικητές για την αρχηγία του κόμματος σε θέσεις μάχης.

O Nίκος Παππάς δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να κάνουν το ίδιο στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή. Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του στη Βουλή, σε μία συνάντηση με ειδικό συμβολισμό καθώς ως ιδιαίτερα έμπειρος στα κοινοβουλευτικά, τον ενημέρωσε και τον ξενάγησε στους χώρους. Από την πλευρά του οΣτέφανος Κασσελάκης τόνισε πως σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα και την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα για μία προοδευτική κυβέρνηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς έδωσαν στη συνέχεια στη δημοσιότητα την κοινή τους δήλωση όπου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, οικοδομούμε το κόμμα των μελών

Σε συνέντευξή της σήμερα η `Εφη Αχτσιόγλου επισήμανε πως είναι απόλυτα δεδομένη η ενότητα του χώρου μετά τις εκλογές και ζήτησε από τους Γραμματείς του κόμματοςνα γίνει ένα debate με τον κ. Κασσελάκη «για να μάθουμε τις θέσεις του», ενώ χαρακτήρισε λασπολογία ότι υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας λίγο αργότερα στην πρόσκλησή της ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media και επικαλούμενος τη φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι» σημείωσε πως «με την Έφη, η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί» οπότε «debate με τον Κ. Μητσοτάκη» ενώ την κάλεσε σε κοινή περιοδεία.

Η Εφη Αχτσιογλου ωστόσο επανήλθε λίγο αργότερα στην πρόσκλησή της, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει ακριβώς «ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι (…)Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας».

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα εξηγεί για ποιον λόγο μετατοπίζει την αρχική στήριξη της από την Έφη Αχτσιόγλου στον νικητή του πρώτου γύρου. «Η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις», ανέφερε χθες στo ΕΡΤNews ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στόχος η συνεννόηση και το καλό κλίμα, υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Χαρίτσης επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου κάνοντας λόγο για μαχητικότητα με σοβαρότητα και ξεκάθαρες θέσεις. «Από την πρώτη στιγμή υποστήριξα την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επειδή ακριβώς συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι αυτή που μπορεί να ηγηθεί της συλλογικής μας προσπάθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής» τόνισε.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ρ/Σ 90,1 σημείωσε πως «πέρα από τα πρόσωπα είναι πολύ κρίσιμες και οι πολιτικές». «Είναι ευκαιρία τώρα που είναι δύο πρόσωπα με ξεκάθαρα πολιτικά σχέδια να ακούσουμε τις πολιτικές προτεραιότητες, πως βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, την πολιτική του ταυτότητα, την πολιτική του φυσιογνωμία τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσουν με στόχο να δημιουργηθεί αυτό το μαζικό αριστερό δημοκρατικό κυβερνητικό κόμμα» είπε.

Ενόψει του δεύτερου γύρου οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις επαφές και τις ζυμώσεις, όπως και τις περιοδείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε ευρεία νίκη στον πρώτο γύρο με 44,91% και η Εφη Αχτσιόγλου, συγκέντρωσε 36,18%. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή, αφού ψήφισαν 147.000 μέλη.

Συζητήσεις στο προσκήνιο, ζυμώσεις στο παρασκήνιοΘ. Τσακρής: Προτίθεμαι να παραιτηθώ από το δικαίωμα να λάβω έδρα

Οι συζητήσεις στο προσκήνιο, συνεχίζονται όπως και οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο με αναδιάταξη δυνάμεων, συμμαχίας.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Παππά με αφορμή τονίζουν ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δεν τέθηκε καν θέμα να αναλάβει προεδρεύων της Κ.Ο., δηλώνουν μάλιστα πως η εκτίμηση του κ. Παππά είναι ότι ο Σωκράτης Φάμελλος κάνει καλά τη δουλειά του. 

Μετά τον κ. Αποστολάκη ο οποίος δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ότι εάν ο κ. Κασσελάκης πάρει την αρχηγία θα βρεθεί και λύση σε σχέση με τη δυνατότητα να έχει κοινοβουλευτική παρουσία και βουλευτική έδρα, σε αυτό το μήκος κύματος νωρίτερα ο κ. Θανάσης Τσακρής, ο οποίος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας  είναι μεταξύ των πέντε επιλαχόντων που προηγούνται στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι εκείνος προτίθεται να παραιτηθεί του δικαιώματος να λάβει έδρα εάν κάποιος παραιτηθεί προκειμένου να λάβει την έδρα ο κ. Κασσελάκης, εάν θα είναι πρόεδρος.  

Σε σχέση με τις κινήσεις των άλλων υποψηφίων που έχουν μείνει εκτός κούρσας διαδοχής. Από την πλευρά  του Ευκλείδη Τσακαλώτου – ο οποίος με την αιχμηρή δήλωση του το βράδυ της Κυριακής έχει βάλει ένα μεγάλο «Χ» στην υποψηφιότητά του κ. Κασσελάκη και είναι πολύ κοντά στην υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου – μένει πλέον να φανεί εάν, σύντομα, θα γίνει επίσημη δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα της. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε μεγάλη συζήτηση πριν ακόμα κατατεθούν οι υποψηφιότητες εάν θα μπορούσαμε να δούμε μαζί στην κούρσα διαδοχής και την κ. Αχτσιόγλου  και τον κ. Τσακαλώτο, καθώς πολλοί τις θεωρούσαν όμορες ή εν πάση περιπτώσει πολύ κοντινές υποψηφιότητες. 

Ρεπορτάζ Γιώργος Παντελάκης, Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος